Canicross Norg 2022, Langeloerduinen


Op zaterdag 26 februari 2022 in Norg is een Canicross, Bikejöring en Step wedstrijd georganiseerd door het mooie gebied van de Langeloërduinen. Door de organisator Sjirk ben ik benaderd om net als in 2019 als fotograaf aanwezig te zijn. Het zal vanwege corona mijn eerste buitenevenement zijn en ik kijk er naar uit.

Het parcours is uitdagend te noemen. De route gaat gedeeltelijk over een oude crossbaan en voor de jaarlijkse paardencross staan er in het bos diverse vaste hindernissen. Zo heeft de omgeving duidelijk meer te bieden. Het zal voor de deelnemers weer een mooie wedstrijd worden. In het begin zijn er direct drie heuvels te beklimmen. Op de derde wacht ik de deelnemers tijdens de wedstrijd op. Dat was de vorige keer een prima keuze. Achter mij wordt het parcours vervolgd, dus als ik de kans heb, kan ik ze zelfs vanaf die hoek fotograferen.

Canicross Norg 2022 lange cross
Canicross Norg 2022 kids run
Canicross Norg 2022
Canicross Norg 2022 steppen

Een verslag in woord en beeld

In de ochtend meld ik mij eerst bij het secretariaat bij voetbalvereniging Gomos te Norg. Daar tref ik Sjirk Dotinga, de organisator van het evenement. Het is weer even geleden, in 2019 organiseerde hij hier hetzelfde evenement en toen was het wachten op het moment dat het weer mogelijk was. Eind vorig jaar kreeg ik al een bericht en de timing voor deze datum kon niet beter zijn. Iedereen heeft er zin, het parcours is uitgezet en het weer is prima.

Met een lunchpakket ga ik naar dezelfde locatie als 3 jaar geleden. Dit keer zonder EHBO-post, dus mijn bluetooth speaker gaat uit de tas en zorgt de rest van de dag voor muzikaal gezelschap. De twee camera’s gaan om mijn nek, instellingen worden bekeken en het is wachten op de eerste groep. Er zijn meerdere groepen gepland:

10.45 – Start Steppen, 2.7 km
11.30 – Start Bikejöring
12.15 – Start Lange cross, 5.1 km
13.45 – Start Korte cross, 2.7 km
14.45 – Start Kids cross, 1.3 km
15.00 – Start Fun cross, 1.3 km

Canicross Norg 2022 korte cross
Canicross Norg 2022 bikejoring
Canicross Norg 2022 lange cross
Canicross Norg 2022 fun cross

De eerste deelnemers

Deelnemers van de bikejöring starten om de 60 seconden en de rest om de 30 seconden. Als de wedstrijd eenmaal begonnen is, is er geen ruimte voor afleiding. Tussen de groepen in is ruimte voor een hapje en drankje. En gesprekken met een andere fotograaf die voor een artikel fotografeert, en de nieuwsgierige wandelaars. Het is een prachtige dag en velen vragen zich af waar de linten van het parcours voor dienen. Het levert toeschouwers op en van sommige kinderen zelfs een aanmoediging.

De ene camera gebruik ik voor de foto’s van veraf. Op de andere camera zit een groothoeklens die de deelnemers langs mij kan fotograferen. Het levert daardoor ook weer meer foto’s op als gedacht. Tijdens het opwarmen bij de kachel thuis, begin ik met alle bestanden te kopiëren naar de computer. Na het eten ga ik verder en kom een heel eind. De volgende dag kan het uploaden beginnen en worden de eerste stukken tekst voorbereid om te delen met de buitenwereld.

Canicross Norg 2022 Prins lint
Canicross Norg 2022 Kids-fun
Canicross Norg 2022 Prins voer
Canicross Norg 2022 Podium

Resultaat van de dag, foto’s

Ik denk dat alle deelnemers in een mooie omgeving hebben mogen lopen en dat het door de heuvels een echte cross is geweest. Ik heb als fotograaf het ook prima naar mijn zin gehad en heb veel foto’s gemaakt. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Wie weet tot een volgende keer!


De foto’s van deze editie Canicross Norg 2022 zijn binnenkort hieronder of via de directe link te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel. Geniet nog even na van deze mooie dag, veel kijkplezier! Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.