iRunDog workshop 2017


irundog workshop 2017

3 december 2017 – Vandaag staat in het teken van de iRunDog workshop 2017. Het event voor starters in de sporten canicross, canitrail, bikejoring en steppen. Een dag waar de hond centraal staat.

Hardlopen, fietsen of steppen met de hond erbij. Het is allemaal mogelijk en het word je vandaag allemaal uitgelegd.

In de grote indoormarkt zijn diverse kramen te vinden met diverse benodigdheden voor hond en baasje. Van speciale voeding tot de materialen die nodig zijn om de sport uit te kunnen oefenen.

De markt vindt overdekt plaats in de paardenstal van hotel restaurant Villa Nova. 
Daarnaast is er in het bos een korte trail uitgezet, zodat alles uitgeprobeerd kan worden.

 

Mijn camera en ik zullen tussen alle deelnemers aanwezig zijn en diverse foto’s schieten.

Benieuwd naar de bijna 700 foto’s? Die kunnen vanaf vandaag bekeken worden via deze link naar Oypo. Tot een volgende keer!

 

Een compleet verslag in woord en beeld

’s Ochtends rij ik Zorgvlied in, een plaats waar ik al vaker geweest ben, maar niet op dit adres. Door andere evenementen heb ik wel contact gehad met Renate van Villa Nova, maar hebben wij elkaar niet eerder ontmoet. De plek die ik voor het fotograferen van hun georganiseerde ritten uitkies, ligt midden in het bos. Het hotel restaurant ligt aan de rand van het bos, aan de andere kant vanuit Assen. Nu is het een mooie gelegenheid met elkaar kennis te maken.

De parkeerplaats biedt voldoende ruimte en buiten is er al wat bedrijvigheid. Deelnemers, honden, begeleiding, deelnemers die net komen aanrijden en diverse spullen klaar voor gebruik. Ik loop langs een tweetal vuurkorven de partytent binnen, waar diverse personen in gele hesjes staan. Ik meld mij als fotograaf, Renate heeft mijn aanwezigheid aangekondigd bij de organisatie achter de iRunDog Workshop 2017.

Na een praatje gemaakt te hebben over de verdere indeling van de dag, loop ik naar binnen. Hier zijn de stallen, maar die zijn nu leeg. Voor de stallen is de ruimte ingericht met een paar marktkramen. Hondenvoer, traktaties als beloning voor de trouwe viervoeter, speeltjes, hondenriemen, tuigjes, informatiefolders enz. In de hoek staat een kraampje met de catering met wat blijkt, Renate erachter.

Eindelijk na heel wat emailberichten naar elkaar gestuurd te hebben, schudden wij elkaar de hand en praten wij na over de voorgaande evenementen. Zij gaat me sowieso op de hoogte houden van de nieuwe rondritten. De iRunDog komt ook ter sprake. Wat dat betreft biedt de locatie een prima plek voor dit soort activiteiten. Aangezien de start van de workshop niet lang meer op zich zal laten wachten, loop ik weer naar buiten toe. 

iRunDog workshop 2017 iRunDog workshop 2017 iRunDog workshop 2017 iRunDog workshop 2017 iRunDog workshop 2017

iRunDog workshop 2017

Buiten is een stuk weiland afgezet. Hier omheen kunnen de deelnemers een testrondje afleggen. Het zijn veelal beginners die zich gemeld hebben en voor het eerst kennismaken met deze tak van sport. De enthousiaste groep begeleiders heeft het goed voor elkaar en vertelt over geschikte tuigjes. Hierbij wordt het welzijn van de hond benadrukt. Diverse soorten steps liggen klaar om uit te proberen, nadat er uitleg is gegeven over de voor- en nadelen. Er staan ook fietsen gereed. Als er op het weiland geoefend is, wordt de grotere ronde afgelegd.

Hardlopers, fietsers en steppers passeren mij met een grote glimlach. Voor de geoefende kandidaten kan er buiten het terrein onder begeleiding een trail van 3 kilometer gemaakt worden. Omdat hiervoor geen vaste tijden gepland zijn, is het wachten op voldoende deelnemers. Lastig voor mij als fotograaf, maar met een schuin oog hou ik de groepvorming in de gaten en sluit dan snel met de camera aan.

Het is voor hond en baasje een mooie manier actief met elkaar bezig te zijn en zo’n workshop is ideaal om het uit te proberen. Het materiaal is goed, de kennis is aanwezig en alles kan ter plekke geleend c.q. getest worden. Ik denk dat alle deelnemers met voldoende uitleg huiswaarts zijn gekeerd en goed hebben kunnen ervaren hoe de hond reageert op de diverse onderdelen.

iRunDog workshop 2017 iRunDog workshop 2017 iRunDog workshop 2017 iRunDog workshop 2017 iRunDog workshop 2017

 


 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.