Over mij


farcows koe fotograaf assen

© Patrick Verkoeijen

Farcows fotografie, Farcows… Hoe kom je er op?!

Omdat mijn achternaam voortdurend verkeerd geschreven wordt -en ik ben ondertussen al heel wat combinaties tegengekomen- heb ik besloten deze te vertalen naar het Engels.

Dit vanwege mijn droge humor en volgens mij blijft het ook beter hangen.
Oftewel, om heel eerlijk te zijn: je kunt makkelijker deze site / mij terugvinden.

Op zoek naar een fotograaf voor een (sport)evenement of het vastleggen van een (zakelijke) bijeenkomst ter impressie richting de buitenwereld? Neem contact met mij op, ik kom graag met camera langs om alle deelnemers te fotograferen.

 

 

Voorstellen, de man achter Farcows fotografie

Mijn naam is Dennis Verkoeijen en ik ben geboren op 5 juni 1979 te Breda.
Ik was de eerste van de drie kinderen. Na 2 jaar kwam er een broertje bij en 3 jaar later nog een zusje.

De eerste herinneringen met betrekking tot de fotografie zijn van mijn vader toen hij een grote koffer open deed met een analoge spiegelreflex camera van Canon met een kleine collectie lenzen en accessoires. De telezoom lens werd erop gezet en verder gebruikt als verrekijker.

Jaren later heb ik dan toch een eigen analoge Fuji Zoomdate 90 aangeschaft. Inmiddels verhuisd naar Assen, heb ik hierna kennis gemaakt met de digitale compact (Caplio Ricoh) van mijn vriendin Evelien en dit was toch ideaal: Foto’s direct zichtbaar op het scherm, direct te verwijderen, enz.

© Anya Bult

Nadat mijn gemaakte foto’s keer op keer van het geheugenkaartje verwijderd waren, heb ik na weken vergelijken mijn eigen digitale camera gekocht: de Minolta Z1. Een zogenoemde DSLR-like. Na een jaar spelen met de instellingen werd het toestel te min; ik wilde meer dan met het toestel mogelijk was. Het sparen en vergelijken begon opnieuw. Met behulp van diverse sites, was de keuze teruggebracht tot twee modellen:
– Minolta 5D
– Canon 350D

Met dit in mijn achterhoofd ben ik een lokale fotozaak binnengestapt, heb de camera’s even gevoeld, de laatste informatie aan het personeel gevraagd en het aanbod objectieven opgezocht. Drie nachten later werd de knoop doorgehakt: de Canon 350D werd in dezelfde winkel eind 2005 aangeschaft. Daar heb ik geen spijt van gehad.

De fotografie

Heel wat fotobladen, boeken en filmpjes heb ik langs zien komen. Met de tips van diverse fora ben ik aan de slag gegaan. Sommige foto’s waren oké, anderen waren goed voor de vuilnisbak. Ik beet mij vast in de techniek en ging van de automatische stand naar handmatige bediening van de camera.

Sinds de eerste spiegelreflex is er het een en ander aangekocht en is de 350D (via de 30D, 40D, 450D en 7D) vervangen door de Canon 80D. Voor de lastigere lichtomstandigheden is in 2017 een 5D II erbij gekocht. Deze is vervangen door de Canon 6D. Hiermee probeer ik regelmatig foto’s online te plaatsen. Een thema wat steeds terugkomt in mijn foto’s, is de natuur in de vorm van landschap of macro. Daarnaast ben ik als fotograaf bij sportevenementen aanwezig en probeer dan alle deelnemers te fotograferen. Dit zal je dan ook vooral in mijn portfolio zien.

Met het fotograferen begon ook het tonen van de foto’s. De naam Farcows had ik al bedacht, dus werd er een website gemaakt met behulp van html. Het mocht niks kosten, dus het webadres was een of andere naam van degene die de ruimte aanbood en achter de schuine streep pas mijn naam.

De website werkte, zag er simpel uit, maar voor het onderhoud was het erg onpraktisch. Daarnaast werd er binnen de kortste keren reclame toegevoegd en was ik weer op zoek naar de volgende beste gratis mogelijkheid voor een website.

Fotograaf Farcows in oranje broek

© Eg Siedsma

Farcows fotografie

In 2009 was ik er helemaal klaar mee en heb ik Farcows.nl vastgelegd. Met behulp van WordPress is steeds een beter stukje www ontstaan en nu nog wordt er dankbaar gebruik van gemaakt. Zeker toen ik meer en meer in het fotograferen van evenementen rolde. Dat verhaal lees je via deze link.

Hou de galerij en/of blog dus in de gaten voor nieuwe verhalen bij de gemaakte foto’s. Of kies ervoor een email te ontvangen bij updates. Veel kijkplezier en tot snel.

Met een vriendelijke groet,

 

Dennis Verkoeijen
Farcows fotografie

Contact