Molenruiters strandrit 2022


Manege Molenruiters organiseerde ook dit jaar weer een buitenrit over het strand: Molenruiters strandrit 2022 op het mooie Ameland.

Strandrit – Dag 1

Vanuit Rijstal De Blinkert werd de rit gestart. Onder deskundig toezicht werden de kinderen verdeeld over verschillende groepen door de duinen het strand op geleid. Aan mij de taak om hen op het strand in galop te fotograferen.

De eerste vier groepen vertrekken om het kwartier voor voldoende onderlinge ruimte. Zodra de eerste ochtendgroep terug is, kan de eerste middagploeg vertrekken. De komende uren zit ik onder een blauwe lucht met witte wolken vlakbij paal 8 om de in totaal zes groepen vast te leggen en een herinnering van de dag te bezorgen.

Molenruiters Strandrit 2022 groep
Molenruiters Strandrit 2022 juichen
Molenruiters Strandrit 2022 smile
Molenruiters Strandrit 2022 los

En wat is het heerlijk op het strand! Ik zoek een plek uit, mis het watertje dat vanwege de droogte niet meer op dit gedeelte te zien is. Ik bekijk het stuk strand wat ik ga fotograferen. Het is een goed bezocht strand voor paarden en honden, wat ook aan de diverse drollen te zien is. Op foto is dat geen gezicht en om elke foto met software te bewerken, gaat veel tijd kosten. Voorkomen is dus zeker beter als genezen en ik ga op pad met een schepje. Naast elke drol graaf ik een net zo groot gat waarin ik alles begraaf. Daarna nog even goed aandrukken om struikelpartijen van paarden te voorkomen en het resultaat zal er op de foto een beter / schoner uitzien in vergelijk met hoe ik het strand aantrof.

Zoals voorgaande jaren zit ik aan de rand van de duinen, in een rood shirt om op te vallen. En ik heb mij goed voorbereid op deze zomerse dag door verschillende spullen mee te nemen. Naast natuurlijk de nodige fotografische apparatuur, eten, drinken en zonnebrandcrème, heb ik iets om op te zitten, een strandlaken, muziek en een e-reader meegenomen. Zo kan ik ingesmeerd languit in de zon gaan liggen en met een boek in mijn hand wachten op de groepen. Na elke bladzijde die ik gelezen heb, kijk ik even op. Als ik in de verte niks zie, lees ik verder, etc.

De eerste deelnemers

Maar zodra ik een groep ruiters zie, ga ik rechtop zitten, ruil het boek in voor de camera en sta klaar om ze te fotograferen. Het aantal groepen dat ik heb gezien hou ik bij. Ondanks het prima weer, zie ik de drukte op het strand niet spectaculair toenemen. Je kunt merken dat de grote vakantie voorbij is, anders had het hier veel drukker geweest. Nu kunnen de volgende groepen van de Molenruiters gebruik maken van dit harde stuk strand om met een aardige vaart langs mij te vliegen.

Twee groepen keren op het strand om en lopen een stuk van mij vandaan via de duinen weer terug naar Rijstal De Blinkert. Ik hou de andere kant in de gaten als ik met mijn camera de groep tegemoet loop. Na een laatste controle zie ik de volgende groep niet aankomen, dus ik maak van deze groep een paar foto’s. Daarna ren ik terug om voor de volgende groep Molenruiters klaar te zitten.

Als groep nummer 5 voorbij is, kijk ik wat er allemaal in mijn rugtas moet en pak ‘m in gedachten in: de camera in dit vak, het los spul kan bovenin, fietssleutel bij de hand, check. Zodra groep nummer 6 voorbij is, begin ik met opruimen en loop niet vel later de duinen in. Ik zie vanaf daar de laatste groep op mij af komen. Met de smartphone maak ik extra foto’s. Als zij in de duinen verdwijnen, loop ik naar mijn fiets. Een paar minuten later meld ik mij bij de rijstal. Alles is soepel verlopen. We delen verhalen van de dag, doen een hapje en een drankje, zij gaan verder met de dag en ik ga naar het vakantiehuisje.

Molenruiters Strandrit 2022 zweef
Molenruiters Strandrit 2022 groep
Molenruiters Strandrit 2022 zwaaien
Molenruiters Strandrit 2022 groep

Strandrit – Dag 2

Toen ik vorige week de weersvoorspellingen bekeek, stond er een regenwolk achter deze zondag. Na een paar dagen verplaatste dit plaatje naar maandag en verscheen er een zonnetje. Gelukkig bleef dit zo en maak ik mij op voor wederom een zonnige dag. Veel beter kunnen de Molenruiters het niet treffen.

In mijn korte broek neem ik op ongeveer dezelfde plek plaats en zorg ik dat alles om mij heen klaar ligt of snel gepakt kan worden. Het waait, wat een heerlijke combinatie is onder de zon. Maar de wind neemt ook de nodige zandkorrels mee en die heb ik liever niet in mijn rugtas of tussen mijn boterhammen.

De eerste deelnemers van deze dag

Als de eerste groep in de verte verschijnt, sta ik op en richt mijn camera. De groep loopt iets verder van mij af over het strand als gedacht, dus ik loop wat meer naar voren. Nadat de tweede groep ook dit spoor over het strand heeft genomen, kijk ik rond voor een andere locatie, dichterbij. Ik bekijk de mogelijkheden en kies eigenlijk een veel betere locatie uit.

Molenruiters Strandrit 2022 woei
Molenruiters Strandrit 2022 knie
Molenruiters Strandrit 2022 relax
Molenruiters Strandrit 2022 zwaaien

Tussen twee groepen verhuis ik en maak het mijzelf makkelijk. Ik lig niet meer aan de rand van de duinen, dus ik heb vrij zicht op de plek waar de ruiters verschijnen. Mijn strandlaken leg ik schuin in een direct lijn richting de strandopgang, de rugtas als kussen, spullen om mij heen en ga verder met lezen. Nu kan ik na het lezen van een digitale bladzijde even tussen mijn knieën in de verte kijken. Zolang er geen beweging te zien is, kan ik languit blijven liggen.

Groep nummer 4 zal na een rondje strand terugkomen en de opgang achter mij nemen om tussen de duinen weer te verdwijnen. Het voordeel van mijn nieuwe plek is dat dit vlakbij is. Dus ik sta ze boven weer op te wachten en zie de enthousiaste gezichten voorbij komen.

De eerste resultaten

Molenruiters strandrit 2022 verloopt verder prima. De volgende dag zet ik alle foto’s op de computer en Evelien komt naast mij zitten. Die is nieuwsgierig naar de eerste resultaten en kijkt of er tussen de foto’s al een paar leuke zitten die met de groep begeleiders per WhatsApp gedeeld kunnen worden. Er wordt dan vanaf het beeldscherm een foto gemaakt om ze al wat te kunnen laten zien wat ze kunnen verwachten van zichzelf.

Er wordt ondertussen ook nagepraat over de verschillende groepen en de vele blije gezichten. Dat de paarden het goed gedaan hebben en het weer beide dagen goed was. De foto’s van de eerste dag waren al bekeken en de berichten over vandaag zijn ook positief, met als resultaat een grote glimlach op de gemaakte foto’s. Ook zij kijken terug op twee geslaagde dagen met enthousiaste kinderen. Of zoals een begeleider het zo mooi verwoordde, daar doe je het toch voor.

Molenruiters Strandrit 2022 duim
Molenruiters Strandrit 2022 sokjes
Molenruiters Strandrit 2022 yeah
Molenruiters Strandrit 2022 okay

Foto’s Manege Molenruiters strandrit op Ameland 2022

Het waren voor mij als fotograaf twee leuke dagen om alles te mogen vastleggen. Ik heb zo’n 800 foto’s overgehouden. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Geniet na met de foto’s. Tot een volgende keer!

Benieuwd naar de foto’s? Die kunnen bekeken worden via onderstaand album of de rechtstreekse link naar Oypo:
Dag 1. Molenruiters strandrit – Ameland 2022
Dag 2. Molenruiters strandrit – Ameland 2022

De financiële afhandeling loopt via Oypo. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel.Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.