18-03-2017 | De Kleine Moere Cross


Maps Parcours Kleine Moere

Google Maps

De Kleine Moere Cross te Grolloo is een hardloopwedstrijd langs twee waterplassen. Je raadt het al: de Kleine en de Grote Moere.

Het is een onverhard rondje van 4.4 kilometer. De jeugd loopt 1 ronde, de volwassenen 2 rondes. De regen van de afgelopen nacht maakte van het parcours op sommige plekken een grote blubberzooi, maar voor mijzelf had ik een mooie droge plek uitgekozen.

Een plek die van tevoren al gekozen was met behulp van Google Maps. De organisatie had alles goed voorbereid. Tijden, locatie, verdere informatie, looprichting en zelfs de te lopen ronde waren digitaal bekend gemaakt. De route kon ik dus als bestand downloaden en in Google Maps toevoegen.

Samen met de satellietbeelden kwam ik tot de uiteindelijke keuze; renners die ik van een afstand aan kon zien komen, de zon schuin in de rug en op de achtergrond een grote waterplas, zodat de connectie van de Kleine Moere Cross helemaal compleet was.

farcows kleine moere kniekussen

kniekussen

Dankzij de aanwezige verkeersregelaar, werd ik naar een parkeerplaats geleid. Niet de plek die ik voor ogen had om te parkeren, maar dat maakte mij qua afstand weinig uit. Daarbij bleek de andere kant al vol te staan met auto’s. Tas op mijn rug, vouwfiets eruit en de weg legde ik zo verder af. Via de smartphone controleerde ik -bij het ontbreken van publiek op dit stuk- of ik daadwerkelijk langs het parcours plaats had genomen. Dat was haast niet te missen.

Voorbereidingen ter plekke

Al met al was ik een half uur van tevoren aanwezig. Ik kon mij dus rustig voorbereiden en nog wat drinken. Als de race eenmaal begonnen is, heb ik daar geen tijd meer voor. Na een laatste check van de belichting, was mijn nieuwe combinatie er klaar voor: de “nieuwe” Canon 7D, de eerste grote test voor mijn Canon 24-75 F2.8 en een snel 128GB kaartje die bij de 7D zat. Vooral die laatste is erg handig. Zo hoef ik niet meer te wisselen van kaartje tijdens de wedstrijd.

Vanwege het weer heb ik dit keer geen oranje skibroek aan. Het is niet koud, de zon laat zich zelden zien door de aanwezige grijze wolkenmassa, ik heb zelfs twee keer wat druppels gevoeld, maar zowel ik als de apparatuur kunnen daar tegen. Dat is een bewuste keuze geweest. Om zonder groene vlekken in mijn spijkerbroek thuis te komen, neem ik plaats op het kniekussen. Al snel verschijnen de eerste hardlopers en worden de eerste foto’s geschoten, de Kleine Moere Cross is ook voor mij begonnen!

 kleine moere cross hardloopster kleine moere cross hardloper kleine moere cross hardloopster kleine moere cross hardlopers kleine moere cross opruiming

Achter de laatste deelnemers rijdt iemand op een mountainbike die de linten van het parcours verwijdert. Ik kan de spullen inpakken en terug naar Assen. Een andere fotograaf die een eind verderop heeft gestaan komt langs en wij maken een praatje. Ik heb ‘m al eerder getroffen en het duurt niet lang voordat we er beide achter zijn. Hij is ook op de Kale Duinen geweest. Aan de onderwerpen te horen die hij fotografeert, zullen wij elkaar vast vaker gaan tegenkomen. Hij doet het al langer en het verbaast mij dan niet als ik zijn foto’s al vroeg op de avond online zie staan. Een paar uur later staan die van mij ook online. Benieuwd?

Alle foto’s van de Kleine Moere Cross kunnen op Oypo bekeken worden  🙂 


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.