Autumn Desert Trail 2018


visitekaartje farcowsDit weekend sta ik vanwege de Autumn Desert Trail 2018 ergens op de Kale Duinen te fotograferen.

Ben je via het visitekaartje op deze website terecht gekomen, leuk dat je een kijkje komt nemen! Staatsbosbeheer zal erg blij zijn met de routes die kriskras zijn genomen om de bodem lekker los te maken.

Like mijn facebookpagina om op de hoogte gehouden te worden over dit en toekomstige evenementen. Updates zal ik daar delen via een nieuw bericht.

Ik hoop dat je een leuke tijd op paard hebt gehad in dit tijdelijk legale gebied te tijden van dit evenement. Benieuwd naar alle gemaakte foto’s? De foto’s van deze editie Autumn Desert Trail 2018 zijn aan het eind van dit bericht te bekijken.

 

De organisatie, Hippisch Drenthe

Hippisch Drenthe is ook dit jaar aan de slag gegaan om alles voor elkaar te krijgen. De verkoop ging prima en er worden meer dan 700 paarden verwacht deze twee dagen. Hippisch Drenthe is een stichting met als doel de paardensector in Noord-Nederland meer in de spotlight te zetten. Omdat zij de Autumn Desert Trail 2018 georganiseerd hebben, had ik verwacht dat er een redelijke groep enthousiastelingen achter de schermen bezig zou zijn.

Enthousiast zijn ze wel, maar het zijn slechts twee dames die het wederom voor elkaar hebben gekregen dit evenement te organiseren. Naast hun fulltime banen. Respect. Het kost ze heel wat uren en energie, hopelijk krijgen ze voldoende waardering terug van de deelnemers, want als ik de website zo doorlees, is het eigenlijk vrijwilligerswerk. Misschien dat zij daarom ook op diverse vrijwilligers kunnen rekenen voor het opbouwen en de dagen in goede banen te leiden voor alle deelnemers.

Op de Facebookpagina en hun website zijn de namen van de aanwezige fotografen bijgehouden, met link naar de persoonlijke pagina waar de foto’s te verwachten zijn. Ik heb mij wederom aangemeld en zag de lijst gestaag groeien tot 16 namen. Daar waar het vorig jaar zo’n 40 namen waren. Het gebied is groot, er is plek zat, maar het is afwachten wie er alsnog gaan komen. Ik heb er naar uitgekeken om met de camera weer op de zandvlakte te staan. 

 

Autumn-Desert-Trail-2017 Autumn-Desert-Trail-2017 Autumn-Desert-Trail-2017 Autumn-Desert-Trail-2017 Autumn-Desert-Trail-2017

Het weekend ADT 2018 zelf

De voorspellingen zijn niet zo best. Ik heb mijn skipak aangetrokken met daaronder verschillende lagen kleding. Warm, waterdicht en hopelijk gaat het mij de dag door helpen. Met diverse bekende fotografen langs de zandvlakte wordt het sowieso een gezellige dag.

Dat het veel foto’s oplevert, staat van tevoren al vast. Het omzetten van alle foto’s duurde vorig jaar vrij lang. Ik wil dit jaar sneller de bestanden online hebben en minder foto’s schieten. Dat zei ik de vorige keer ook en toen kwam ik met 2x zoveel foto’s thuis. Het lijkt mij dus niet moeilijk om nu echt met minder foto’s thuis te komen.

Autumn Desert Trail 2018

27 en 28 oktober. Accu’s vol, geheugenkaarten leeg, schoudertas helemaal vol, rugtas voor eten en drinken, mobiele stoel om tussendoor te kunnen zitten en goede kleding aan. Ik ben er klaar voor en via Facebook hebben al diverse volgers laten weten ook aanwezig te zijn. Het zal ongetwijfeld een mooie dag worden.

Een iets te mooie dag soms, want de zon laat zich soms dusdanig zien, dat de zonnestralen op het zand knallen. De instellingen moeten steeds bijgesteld worden, iets wat in de drukte >baal< vergeten wordt.

Eenmaal thuis zie ik de hoeveelheid foto’s en denk bij mij zelf, slik. Hoe ga ik dit snel online krijgen?! Veel meer foto’s als voorgenomen, niet alles is gelukt. Uiteindelijk ben ik als een van de laatste die kan zeggen dat alle foto’s online staan, ik ben niet 100% tevreden. Dat gaat volgend jaar anders.


De foto’s van deze editie Autumn Desert Trail 2018 zijn hieronder of via de directe link te bekijken: foto’s ADT 2018. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel. Veel kijkplezier en tot een volgende keer! 


 


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.