27-02-2017 | Plotselinge verkoop via Marktplaats


Verkoop via MarktplaatsZo ben ik aan het vertellen dat de verkoop via Marktplaats totaal niet loopt. En zo kan ik binnen 48 uur vier advertenties verwijderen.

Geen idee waar het aan ligt, maar ik ben er blij mee. 

Het begon met een bericht op de Canon 50mm F1.4 dat direct veelbetekenend was. Een reëel bod met verzoek tot spoedige reactie. Al met al was het snel geregeld. Daarna kwam er iemand voor de Tamron 28-75 F2.8 langs met het hoogste bod tot nu toe. Het was direct ook het bedrag wat ik minstens wilde hebben. Na een akkoord kreeg ik het bericht dat het geld overgemaakt was.

De volgende middag, bijna avond, kreeg ik een bericht van de app van Marktplaats binnen over de Canon 18-55mm. Een kitlens met stabilisatie, een mooi bereik. Hartstikke leuke lens, zeker om mee te starten. Wanner hij ‘m zou mogen bekijken. Na overleg met Evelien kon dit dezelfde avond of anders de volgende dag. De afspraak werd meteen op dezelfde dag rond 20:00 gemaakt. 

Iets over acht werd er aangebeld en stond de trotse eigenaar van een die middag gekochte Canon voor de deur. Zijn eerste spiegelreflex, maar zonder lens. Eenmaal de lens op de body gezet, kon ie de eerste foto’s maken. Na wat vragen beantwoord te hebben over de lens EN body, was het niet nodig om over de vraagprijs te onderhandelen. Hij blij, ik blij.

Later op de avond krijg ik een melding op de smartphone: een vraag over de Canon 450D. Gevolgd door serieuze interesse en een afspraak. Na 24 uur belt er iets over acht de vrouw aan. Lekker dichtbij zegt ze. Zij is te voet gekomen, aangezien het een straat verder is. Dit wordt haar eerste spiegelreflex. In gedachten denk ik terug aan de lens die gisteren verkocht is, want die had er mooi bijgepast. Helaas, ik kan haar geen andere lens aanbieden. Maar er staan genoeg andere lenzen te koop die erop passen, dus dat wordt haar volgende stap. Ondertussen leg ik het een en ander uit. Alles voldoet aan de omschrijving en met een tevreden gevoel loopt zij met de spullen terug naar huis.

 

Na 6 weken kan ik plotseling 4 advertenties aanpassen

Met de verkoop is er wat ruimte ontstaan en is mijn spaarpot bijgevuld. Iets wat met de komst van de Canon 7D weer nodig was. Voorlopig ben ik niet van plan grote uitgaven te doen. De wensenlijst blijft bestaan, maar ik kan tevreden zijn met wat ik ondertussen heb opgebouwd. Als ik terugkijk heeft het wat jaren geduurd. Dan denk ik weer terug aan afgelopen weekend.

Zo’n 48 uur kan raar verlopen  8) 


 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.