26-09-2016 | Externe kaartlezer


binnenkant interne kaartlezer

Het vertrouwen van het overzetten van de foto’s is een beetje kwijt.

Maar ik wil wel de foto’s op de harde schijf opslaan. De geheugenkaartjes zijn binnenkort weer nodig, dus die moeten allemaal leeg.

Mijn kaartlezer leest geen CF meer, het overzetten met een kabel vanuit de camera naar de computer gaat ook niet, een andere kaartlezer werkt ook niet, dus ik ben aan het verzinnen wat er nog meer mogelijk is.

De laptop leest alleen SD, maar in de oude computer zit wel een multi-lezer. Maar om nu die aan te slingeren, een monitor op aan te sluiten, de foto’s op een USB-stick te plakken en via die stick het op de iMac te zetten, klinkt niet als een goede, langdurige oplossing.

Volgens mij wordt deze kaartlezer gevoed vanuit een USB-poort aan de achterkant, bedenk ik opeens. Ik duik onder het bureau en zie daar inderdaad een USB-snoertje de computer in gaan. Als ik deze kabel via een USB-verlengsnoer in de iMac kan aansluiten, komt de voeding en communicatie vanuit hier en ben ik klaar! Zo’n snoertje moet ik ergens hebben. Na een korte zoektocht vind ik het, sluit alles zo aan, zie geen lampje branden.

Met een USB-stick controleer ik de kabel, maar helaas. Deze is oud en heeft in de la waarschijnlijk te veel te lijden gehad. Dan maar de kast open schroeven en het ding eruit halen, zodat ie rechtstreeks in de USB-poort aangesloten kan worden. Zo gezegd, zo gedaan. De kaartjes worden een voor een overgezet. Ik liep wat achter, het is tijdrovend, oogt niet zo strak, maar de techniek doet zijn werk. Ik verwacht de kaartlezer de komende tijd niet veel nodig te hebben. Er staat een uitje gepland, maar dat is het. Voorlopig red ik het op deze manier. 

Ondertussen kan ik rustig op zoek naar een nieuwe externe kaartlezer  💡

 


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.