14-05-2010 | Betere werkplek


Onderweg naar Groningen, op mijn vrije dag.

De dag na Hemelvaart is een verplichte ADV dag, dat komt nu heel goed uit. Eergisteren was Evelien op Marktplaats aan het kijken voor een ander bureau.

Op zolder staat de computer waarop ik foto’s bewerk. Deze heeft een beter scherm als de laptop, maar het bureau is te klein voor een juiste werkhouding, waardoor o.a. de schouders te veel belast worden.

Bij de IKEA hebben wij al een mooie oplossing gevonden, maar qua prijs is het niet goedkoop te noemen, dus wordt Marktplaats bekeken en diverse bureaus komen langs met steeds één probleem: Een rechtse hoekopstelling en wij zijn op zoek naar een linkse.

Na wat onderling overleg over prijs, kleur en afstand blijft er maar eentje over. Aangezien ik mij wat verveel, doe ik een algemene zoekopdracht en kom plotseling na de nodige pagina’s wederom een bureau ~zo lijkt het tenminste~ van de IKEA tegen, maar onder een hele vreemde naam: Effektiv

Dit blijkt de naam van de accessoires te zijn voor de Galant serie, het bureau wat wij zoeken, linkse opstelling, dichterbij als de andere, met nog een afgerond stuk als extra erbij en omdat de naam niet juist is, is er nog niet veel op geboden. Alleen de kleur is nog een vraagteken, maar een likje verf kan er altijd overheen.

Een email gaat richting verkoper met de vraag welke prijs hij in gedachten heeft, want ik heb geen zin om steeds een paar euro meer te gaan bieden. Dat laatste maakt indruk, want ik krijg vrij snel een email terug en voordat ik het weet zit ik in de auto.

Het bureau staat aan het stof te zien al een tijdje aan de kant, hier en daar een paar putjes, maar alles is compleet, de prijs is goed en de kleur is zo veranderd. De achterklep gaat open, achterbank plat, alle losse delen worden erin geschoven, maar het grootste gedeelte geeft een probleem.
Deze wilt er met geen mogelijkheid compleet in, dus wordt er besloten om de achterklep zo ver mogelijk dicht te doen en met een touwtje dicht te houden.

Euhm ja, touwtje. Ik had nooit zo’n grote houten plaat verwacht en heb dus niks los in de auto liggen hiervoor. Uiteindelijk komt er een stukje telefoonsnoer aan te pas, met als back-up een stukje …
Wat het ook is, het zal nooit de klep kunnen houden, dus ik heb mij voorgenomen dat mocht de achterkant omhoog komen, ik heel snel de vluchtstrook opzoek.

Ik trek voorzichtig op, blijf rechts rijden en voeg in op de snelweg, terug naar Assen. Ik blijf via de achteruitkijkspiegel alles in de gaten houden, maar verderop zie ik al iets heel moois voor mij rijden: Een vrachtwagen. Hier blijf ik de rest van de rit achter rijden. Met een mooi gangetje van 86 nader ik de afslag en draai niet lang daarna de oprit op.

De buit is binnen. Hier had hij het dubbele voor kunnen krijgen als de juiste naam in de omschrijving was ingevuld, maar Evelien en ik klagen niet.

Volgende stap: de zolder zelf verbouwen :ohh_ee:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.