24-03-2010 | Assen wordt “groot”


Als je het met mij over Assen hebt, moet je niet raar opkijken als ik het woord dorp gebruik.

Met een inwoneraantal van 66.000 stelt het als hoofdstad natuurlijk niet veel voor. Vooral ook omdat Emmen bijna twee keer zoveel inwoners heeft. In het begin vergeleek ik Assen met mijn geboortestad Breda (bijna 175.000 inwoners), maar dat is dus ongeveer als appels en peren met elkaar vergelijken.

“Het is dat Assen de hoofdstad van Drenthe is, anders zou de sneltrein het station hier links laten liggen”, zeg ik weleens gekscherend.

Al heeft het wel zijn charme, want het is ~op een paar evenementen na~ nooit druk. Je kan lekker genieten van de rust, de frisse lucht en de groene omgeving. De gemeente doet er volgens mij veel aan om dit in stand te houden. Assen een studentenstad? Dat zal nog wel even duren. Zijn er dan helemaal geen veranderingen? Natuurlijk wel.

Zo is er een heuse Albert Heijn XL geopend, wordt er een gedeelte van het centrum gesloopt en weer opgebouwd, wordt er een Media Markt verwacht, moet er op het TT-circuit een compleet amusementspark komen en vandaag heeft de Jumbo haar deuren geopend.

Normaal gesproken doen wij boodschappen bij de C1000, maar de laatste tijd begon deze wat steekjes te laten vallen. Wij slaan één keer per week het grootste gedeelte in en als er dan niet goed op de houdbaarheidsdatum gelet werd, kon het zo zijn dat het product drie dagen later al over datum was. Of eenmaal geopende producten waren de volgende dag al bedorven.

Het motto van de Jumbo “vers is ook echt vers”, het aanbod, de prijs, vlotte bediening en ruime parkeergelegenheid zijn allemaal punten die de overstap klein maakte. Met een kar en de nodige spullen voor de komende week stonden wij buiten de bon te bekijken…

€15,- duurder uit 😕

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.