09-10-2016 | Verkenning Kale Duinen


Op 29 oktober wil ik hier weer zijn, maar dan is het een stuk drukker als vandaag. Evelien vertelt mij wat ik waar tijdens het (sport)evenement ongeveer kan verwachten.

De zon laat zich een enkele keer zien. Op die momenten komt het hele gebied meer tot leven, dus ik hoop dat als de Autumn Desert Trail hier over een aantal weken plaatsvindt de zon zich volop laat zien.

Ik hoor hoe de meeste paarden het gebied binnen komen, wat een mooi stuk is voor een galop en de plekken waar de diverse fotografen vorig jaar stonden.

Evelien en ik bekijken een aantal van die plaatsen. Het hele gebied glooit een beetje. Ga ik hoog of juist laag staan? De voor- en nadelen worden afgewogen. Uiteindelijk wordt er een plek gekozen waar ik de dag wil starten met fotograferen. Met zowel mijn mobiel als camera maak ik gelijk wat foto’s. Evelien en een aantal vriendinnen zullen met paard de Kale Duinen betreden en als ik niks van mij laat horen, verwacht zij mij daar tegen te komen. In de verte wordt het steeds donkerder. Het wordt tijd terug te lopen.

Verkenning Kale Duinen

Ondertussen praten we verder over de voorbereidingen. Het evenement duurt van 09:00 tot 15:00 dus ik moet een overlevingspakket meenemen. Iets van een stoel is ook lekker. Natuurlijk op tijd uit Assen vertrekken. Kleding zal op het laatste moment uitgekozen worden, maar ik moet als fotograaf het op die vlakte in ieder geval niet koud krijgen. Visitekaartjes! Men komt langs bij fotografen met de vraag waar de foto’s te bekijken c.q. na te bestellen zijn. Een link op mijn website naar bijvoorbeeld Oypo lijkt mij dan het handigste. Twee camera’s mee. Een voor de telelens en de ander met wat meer groothoek. Lege kaartjes, volle accu’s. Misschien nog iets om onder droog te kunnen blijven? Hoe dit alles over het zand te verplaatsen? Genoeg om rekening mee te houden!

De voorbereidingen zijn in volle gang  😛


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.