Molenruiters strandrit 2023


Manege Molenruiters organiseerde ook dit jaar weer een buitenrit over het strand: Molenruiters strandrit 2023 op het mooie Ameland.

Strandrit – Dag 1

Vanuit Rijstal De Blinkert werd de rit gestart. Onder deskundig toezicht werden de kinderen verdeeld over verschillende groepen door de duinen het strand op geleid. Aan mij de taak om hen op het strand in galop te fotograferen.

De eerste vier groepen vertrekken om het kwartier voor voldoende onderlinge ruimte. Zodra de eerste ochtendgroep terug is, kan de eerste middagploeg vertrekken. De komende uren zit ik onder een blauwe lucht met witte wolken vlakbij paal 8 om de in totaal acht groepen vast te leggen en een herinnering van de dag te bezorgen.

Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows

En wat is het heerlijk op het strand! Ik zoek een plek uit en bekijk het stuk strand wat ik ga fotograferen. Zoals voorgaande jaren zit ik aan de rand van de duinen, in een rood shirt om op te vallen. En ik heb mij goed voorbereid op deze zomerse dag door verschillende spullen mee te nemen. Naast natuurlijk de nodige fotografische apparatuur, eten, drinken en zonnebrandcrème, heb ik een strandlaken en muziek meegenomen. Zo kan ik ingesmeerd languit in de zon gaan liggen en wachten op de groepen.

De eerste deelnemers

Zodra ik een groep ruiters zie, sta ik klaar om ze te fotograferen. Het aantal groepen dat ik heb gezien hou ik bij. Ondanks het prima weer, zie ik de drukte op het strand niet spectaculair toenemen. Je kunt merken dat de grote vakantie voorbij is, anders had het hier veel drukker geweest. Nu kunnen de volgende groepen van de Molenruiters gebruik maken van dit harde stuk strand om met een aardige vaart langs mij te vliegen.

Twee groepen keren op het strand om en lopen een stuk van mij vandaan via de duinen weer terug naar Rijstal De Blinkert. Ik hou de andere kant in de gaten als ik met mijn camera de groep tegemoet loop. Na een laatste controle zie ik de volgende groep niet aankomen, dus ik maak van deze groep een paar foto’s, voordat ze in de duinen uit zicht verdwijnen. Daarna ren ik terug om voor de volgende groep Molenruiters klaar te zitten.

Als groep nummer 8 voorbij is, pak ik alles in en loop naar mijn fiets. Een paar minuten later meld ik mij bij de rijstal. Alles is soepel verlopen. We delen verhalen van de dag, doen een hapje en een drankje, zij gaan verder met de dag en ik ga naar het vakantiehuisje.

Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows

Strandrit – Dag 2

Vandaag maak ik mij op voor wederom een zonnige dag. Veel beter kunnen de Molenruiters het niet treffen.

In mijn korte broek neem ik op ongeveer dezelfde plek plaats en zorg ik dat alles om mij heen klaar ligt of snel gepakt kan worden. Het waait, wat een heerlijke combinatie is onder de zon. Maar de wind neemt ook de nodige zandkorrels mee en die heb ik liever niet in mijn rugtas of tussen mijn boterhammen.

De eerste deelnemers van deze dag

Als de eerste groep in de verte verschijnt, sta ik op en richt mijn camera. Vandaag worden er vier groepen verwacht die vanwege de warmte allemaal binnen het uur vertrekken. Zo ontstaat er toch nog voldoende onderlinge ruimte, maar zijn de paarden op tijd weer van het strand.

Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows

Goed ingesmeerd lig ik te bakken in de zon. In het begin is het lekker, maar als ik na de tweede groep op het strandlaken ga liggen, mis ik het windje. Het is windstil, geen wolkje aan de lucht en het enige wat ik aan schaduw heb, is mijn petje. Als ook groep 3 en 4 zonder problemen in een galop voorbij zijn gekomen, kan ik alles inpakken.

De eerste resultaten

Molenruiters strandrit 2023 is prima verlopen. Zodra de paarden terug zijn, staat een bak water en een douche voor ze klaar. Er wordt ondertussen nagepraat over de verschillende groepen, de foto’s van de vorige groep en de vele blije gezichten. Ook groep twee kijkt terug op een geslaagde dag.

Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows
Molenruiters-strandrit-2023-farcows

Foto’s Manege Molenruiters strandrit op Ameland 2023

Ik heb meer dan 400 foto’s overgehouden aan de eerste dag. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Geniet na met de foto’s. Tot een volgende keer!

Benieuwd naar de foto’s? Die kunnen bekeken worden via onderstaand album of de rechtstreekse link naar Oypo:
Dag 1. Molenruiters strandrit – Ameland 2023
Dag 2. Molenruiters strandrit – Ameland 2023

De financiële afhandeling loopt via Oypo. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel.Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.