Strandrit Ameland 19 september


“Er staat een rit gepland met bijna alleen maar Friese paarden. Ze zijn wel allemaal zwart, die moet je op de foto zetten!”

De reden dat ik die ochtend op het strand de groep sta op te wachten. In de verte zie ik ze vanuit de duinen aan komen lopen. Er ontstaan twee groepen. Eentje gaat in stap aan mij voorbij, richting branding en zal later terugkeren om achter mij weer de duinen in te verdwijnen.

Een tweede groep komt in galop langs en zal ik pas bij Rijstal De Blinkert weer ontmoeten. Zij lopen een stuk langer over het strand, gaan verderop de duinen in en lopen via het bos weer terug. Ik ken de route, maar ik kan maar een groep volgen. Daarbij ben ik aan de praat geraakt met een man die met camera iets verderop de groep ook aan het fotograferen was.

strandrit ameland 19 september
strandrit ameland 19 september
strandrit ameland 19 september
strandrit ameland 19 september

Strandrit Ameland 19 september

Hij vertelt dat ie niet zo veel verstand heeft van alle instellingen en getracht heeft zijn vrouw op de foto te zetten. Ze staat er in ieder geval op een foto op, maar de scherpte is niet helemaal te beoordelen vanaf het schermpje. De camera is een Canon 450D. Die heb ik ook een keer gehad, dus ik kan al wat dingen vertellen.

Maar nu hij er zo mee bezig is, lijkt het hem een goed idee om eens samen met een goede vriend te gaan fotograferen. Die vriend is professional, dus daar kan voldoende aan gevraagd worden. De handleiding doornemen is goed, maar nu nog weten welke instelling in welke situatie toe te passen. En zo gaan wij uit elkaar. Ik schiet nog wat foto’s van de groep en dan berg ik alles op. Tijd om alles online te zetten.


Resultaat van de buitenrit, foto’s

Het was voor mij als fotograaf heerlijk om weer even op het strand alles vast te mogen leggen. Ik heb iets van 80 foto’s aan de strandrit overgehouden. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag.

De foto’s van de strandrit Ameland 19 september zijn hieronder of via de directe link te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel. Geniet nog even na aan de hand van deze foto’s. Veel kijkplezier!Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.