16-04-2017 | Paasrit te Dwingeloo


Vandaag stond de Paasrit in het Drents-Friese Wold op de agenda georganiseerd door Equus 4 all. Een rit door het bos met onderweg controleposten en opdrachten. Op tijd vanuit Assen vertrokken en vanuit een parkeerplaats op m’n fietsje de weg vervolgd. Er was wisselvallig weer voorspeld, dus ik had mijn skibroek maar aangetrokken. Dat was goed vol te houden. Ondanks de neerslag was op de gezichten van de deelnemers die gefotografeerd zijn, het trieste weer niet terug te zien. Die zijn wel wat gewend.

paasrit oren op cap paasrit lastige kruising paasrit witte kuif paasrit kleine aanspan paasrit achterkant paarden

Dat niet iedereen de weg in 1x kon vinden, kan ik niks over zeggen. Ook ik zat met mijn richtingsgevoel in het begin helemaal verkeerd en stuurde mijzelf letterlijk het bos in. Ik reed op m’n vouwfiets al zo lekker op een paadje naast het ruiterpad, maar nam een bocht te vroeg naar links. Toen ik op een verwachte kruising kwam, dit vergeleek met de navigatie op de smartphone, bleek ik totaal verkeerd te zijn. De vorige afslag had ik links moeten laten liggen. Ik was nu helemaal afgedwaald en de enige verbinding was een ruiterpad. Duidelijk niet geschikt om met goedgevulde schoudertas al fietsend af te leggen.

Misschien heb ik daardoor een paar ruiters gemist, maar de rest heb ik ondanks de regenbuien en de hagel gefotografeerd. Ik kreeg soms wel de vraag of mijn camera daar wel tegen kon, maar dat is geen probleem. Toen ik besloot om tijdens de evenementen in de buitenlucht als fotograaf aanwezig te zijn, was ik er op voorbereid dat het weleens zou kunnen regenen.

Paasrit fotograferen

De berm langs een stuk Paasrit gaf mij een mooie plek om alles neer te leggen. De regenhoes van de schoudertas heb ik gebruikt. Om mijzelf een beetje beschutting te geven, had ik een pet op met daaroverheen de capuchon. Een paraplu leek mij met al die paarden niet verstandig. In combinatie met de wind kan dit onverwachte bewegingen voor zowel paraplu als paard veroorzaken. Mij in de berm achter een camera te zien zitten was voor sommige paarden al genoeg om eng te vinden.

Thuis in Assen worden de foto’s bijna meteen op de computer gezet, bewerkt en opgeslagen, zodat ik na het eten alle bestanden online kan plaatsen en m’n website kan aanvullen. Ik word er steeds handiger in. De organisatie bedank ik voor het toezenden van de kaart en geef ze de link naar het online album voor op hun Facebookpagina. Die zullen hopelijk tevreden terugkijken op een geslaagde dag.

De Paasrit leverde mij in totaal zo’n 750 foto’s op, zie het album op: www.oypo.nl

 


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.