Voorjaarsrit Villa Nova 2019 te Zorgvlied


Dit jaar organiseerde Men- en Ruitervakanties Drents-Friese Wold weer een paardenrit over een vooraf uitgezet parcours van ongeveer 25 kilomter: de Voorjaarsrit Villa Nova 2019.

Vanuit hotel restaurant Villa Nova te Zorgvlied werd de rit gestart. Niet dezelfde route als vorig jaar, dus voor de deelnemers en ik als fotograaf een nieuwe belevenis.

Vanaf 11:00 tot en met 12:30 mocht er na elkaar gestart worden met voldoende onderlinge afstand. Dat gaf mij het voordeel dat er genoeg ruimte tussen het fotograferen zat om wat te kunnen eten en drinken.

Benieuwd naar de foto’s?
Die kunnen allemaal bekeken worden via onderstaande galerij of via deze link direct naar Oypo.

Een compleet verslag in woord en beeld

Voorjaarsrit Villa Nova 2019
Voorjaarsrit Villa Nova 2019
Voorjaarsrit Villa Nova 2019
Voorjaarsrit Villa Nova 2019

Het is zaterdagmiddag en ik loop door het bos. Een uurtje later volgt Evelien en samen bekijken wij een deel van de route. Evelien heeft al diverse gedeeltes van het Drents-Friese Wold op paard gezien, maar dit stuk is onbekend. Om morgen voorbereid te zijn, zoeken we samen een plek uit.

De eerste keuze valt af, maar verderop is er een goede gelegenheid om de deelnemers te kunnen fotograferen. Helaas langs een fietspad, dus het wordt het juiste moment uitkiezen tijdens het fotograferen en op die manier zo min mogelijk beton op de foto te krijgen. Als ik de paarden meer van de zijkant schiet, heb ik sowieso een mooie achtergrond. Dankzij het open veld voldoende licht op de ruiters. Ja, zo ga ik het doen.

Voorjaarsrit Villa Nova 2019

Zondag parkeer ik de auto aan de rand van het bos en fiets naar de uitgekozen plek. De zon schijnt al volop en na het klaar leggen van de camera’s, smeer ik mij eerst goed in. Eten, drinken, reclamebordjes, fietsers. Er wordt aardig gebruik gemaakt van deze mooie dag om lekker door het bos te fietsen. Ik maak er dankbaar gebruik van door een paar proefshots te maken en zo mijn instellingen te controleren. Evelien laat weten dat zij met haar vriendin op pad is. Het zal nog wel even duren voordat ze bij mij zijn.

Als de eerste deelnemers in de verte aankomen, sta ik ze op te wachten en de eerste echte foto’s worden gemaakt. Vanwege de warmte komen er veel paarden in stap voorbij. Een amazone vraagt of dat niet erg is en ik zo mijn actiefoto’s mis. Ik leg uit dat ik hier niet voor mijzelf zit, maar voor hun. En als zij vinden dat het niet verstandig is om in deze hitte hard te gaan, snap ik dat helemaal. Het gaat om het paard en niet om de foto.

Voorjaarsrit Villa Nova 2019
Voorjaarsrit Villa Nova 2019
Voorjaarsrit Villa Nova 2019
Voorjaarsrit Villa Nova 2019

Evelien zit precies in een hele groep van deelnemers. Zij wacht op een moment met minder drukte en dan komen ze met tweeën aan. Mooi het pad alleen en ik de ruimte om ook hun op de foto te zetten. Uit mijn tas komen twee flesjes drinken; het voordeel van een bekende op de route.

Onderweg sturen ze nog wat foto’s via Whatsapp toe en ik fotografeer de rest van de deelnemers. De afstand is zo’n 25 kilometer, ik sta bijna halverwege, dus als ik van de organisatie krijg te horen dat er niet meer komen, pak ik in. Maar Evelien en vriendin zijn er nog niet, die zijn met de laatste kilometers begonnen. Als ik thuis ben, zitten zij net aan een welverdiend koud drankje. En ik? Ik ga met de foto’s op de PC aan de slag.

Resultaat van de dag, foto’s

Het was een hele straf als fotograaf langs de kant te moeten wachten. Voor de paarden was het een beste rit in de warmte, maar daar hield iedereen wel rekening mee. Ik heb bijna 290 foto’s aan de dag overgehouden. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Tot een volgende keer!

De foto’s van deze Voorjaarsrit Villa Nova 2019 zijn hieronder of via de directe link te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel. Geniet nog even na van deze mooie dag, veel kijkplezier! Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.