KS Canisports Exloo 2020


Op 1 februari 2020 is er tijdens de Jumper Schutrups Dogwalk te Eext een CaniCross wedstrijd van 5 km, georganiseerd door KS Canisports. Deze valt onder de Noordelijke CaniCross competitie. Ook worden er twee CaniTrails gehouden van 15 en 25 km.

KS Canisports Exloo 2020

Het is eigenlijk een evenement in een evenement. Jumper en Schutrups organiseren samen een Dogwalk. Er is een bescheiden wandeltocht van 5 of 10 kilometer uitgestippeld. De start is bij Schutrups Schoenen. In dit bericht kun je er meer over lezen.

Daarnaast wordt er door KS Canisports dus een CaniCross en CaniTrail georganiseerd. De deelnemers voor de CaniTrail hebben de start ergens anders, dus die moet ik helaas aan mij voorbij laten gaan. De Dogwalk zal op hetzelfde pad wel langs mij heen gaan en met een opgave van een paar honderd deelnemers, zal dat een hoop foto’s opleveren. Mijn hoofddoel ligt echter bij de canicrossers.

Dat blijkt ook wel als achter mij de eerste deelnemer van de DogWalk mij passeert. De routes van beide evenementen overlappen elkaar, maar de richting is tegen elkaar in. Zo kunnen de hondenliefhebbers elkaar ruim van tevoren zien aankomen en daar waar nodig ruimte maken. Van de organisatie heb ik al bericht ontvangen dat de eerste canicrosser vertrokken is. Als ik ‘m in de verte zie aankomen, sta ik ‘m met twee camera’s op te wachten.

canicross man hond bos
KS Canisports Exloo 2020
canicrosser man hond bospad
canicross dame roze herder

De eerste deelnemers

Met de telelens maak ik de plaatjes vanuit de verte. Eenmaal dichterbij, kan ik het koppel niet meer samen op de foto krijgen, dus schakel ik over naar de camera voor de close-ups. Als ze mij gepasseerd zijn, probeer ik ze met de telelens nog op het pad achter mij te fotograferen. Als de tijd het toelaat, want de volgende canicrosser zit er soms vlak achter.

Om de deelnemers elkaar de ruimte te geven, wordt er door Sandra (de S in de naam KS Canisports) aan de wandelaars gevraagd rechts aan te houden. Gelukkig wordt er door velen rekening gehouden met de rennende koppels. Als de canicrossers voorbij zijn, stapt Sandra op de mountainbike en rijdt terug naar Kim om hun evenement af te kunnen ronden. Ik blijf achter om zolang het droog blijft nog diverse foto’s van de DogWalk te maken.

Een uur later zie ik in de verte een man op mountainbike stoppen bij de paaltjes van de uitgezette route. Ah, KS Canisports Exloo 2020 is nu echt aan afsluiten. Alles wordt opgeruimd en niet veel later lijkt het alsof er niks is gebeurd. Gelukkig hebben we de foto’s om het tegendeel te bewijzen.

canicross dame blauw hond wit
canicross exloo dame hond bosrand
KS Canisports Exloo 2020
canicross hardloopster hond bos

Resultaat van de dag, foto’s

Het was voor mij als fotograaf een leuke dag om alles te mogen vastleggen. Ik heb ruim 400 foto’s aan het evenement overgehouden. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag.

De foto’s van de KS Canisports Exloo 2020 editie zijn hieronder te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Lees mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto. Geniet nog even na van deze dag, veel kijkplezier en tot een volgende keer.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.