Jumper Schutrups Dogwalk 2020 2


Op 1 februari 2020 is er de Jumper Schutrups Dogwalk 2020 te Exloo georganiseerd. Er is een bescheiden wandeltocht van 5 of 10 kilometer uitgestippeld. De start is bij Schutrups Schoenen. Daarnaast wordt er een CaniCross en CaniTrail georganiseerd. In dit bericht lees je meer daar over.

Jumper Schutrups Dogwalk 2020

Het is eigenlijk een evenement in een evenement. Jumper en Schutrups organiseren samen een Dogwalk. KS Canisports het evenement voor de canicrossers. De Dogwalk zal op hetzelfde pad als de canicrosswedstrijd langs mij heen gaan en met een opgave van een paar honderd deelnemers, zal dat een hoop foto’s opleveren. Mijn hoofddoel lag echter bij de canicrossers, omdat ik door hen als fotograaf uitgenodigd was de foto’s hiervoor te maken.

Dat blijkt ook wel als achter mij de eerste deelnemer van de DogWalk mij passeert. De routes van beide evenementen overlappen elkaar, maar de richting is tegen elkaar in. Zo kunnen de hondenliefhebbers elkaar ruim van tevoren zien aankomen en daar waar nodig ruimte maken.

Jumper Schutrups Dogwalk 2020
hond uitlaten met de familie
zwarte hond in gras
Jumper Schutrups Dogwalk 2020

De eerste deelnemers

Met de telelens maak ik de plaatjes vanuit de verte. Eenmaal dichterbij, kan ik het koppel niet meer samen op de foto krijgen, dus schakel ik over naar de camera voor de close-ups. Om de deelnemers elkaar de ruimte te geven, wordt er door Sandra (de S in de naam KS Canisports) aan de wandelaars gevraagd rechts aan te houden. Gelukkig wordt er door velen rekening gehouden met de rennende koppels.

Als de canicrossers voorbij zijn, stapt Sandra op de mountainbike en rijdt terug naar Kim om hun evenement af te kunnen ronden. Ik blijf achter om zolang het droog blijft nog diverse foto’s van de DogWalk te maken. En de nodige ontmoetingen met honden mee te maken.

Het gehurkt zitten om de viervoeter vanuit een lager standpunt op de foto te zetten, wordt soms anders geïnterpreteerd. Voor de honden voelt het als een uitnodiging om mij te begroeten. Het leverde wat zwarte poten op mijn kleding op, een paar spetters op de apparatuur en zelfs een heuse tongzoen. Aardig enthousiaste honden zaten er soms tussen.

Jumper Schutrups Dogwalk 2020
stilstaand wit hondje op bospad
hondjes uitlaten langs de bosrand
juichende mensen met hond in bos

Resultaat van de dag, foto’s

Die momenten staan niet op de gevoelige plaat, maar andere weer wel. Het was voor mij als fotograaf een leuke dag om alles te mogen vastleggen. Ik heb bijna 400 foto’s aan het evenement overgehouden. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag.

De foto’s van de Jumper Schutrups Dogwalk 2020 zijn hieronder te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Lees mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto. Geniet nog even na van deze dag, veel kijkplezier en tot een volgende keer.Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Jumper Schutrups Dogwalk 2020