Postfilter.nl


Ontvang je veel ongewenste post? Word je net als ik gek van al het papier dat vanuit de diverse loterijen e.d. op de mat valt? Ik ben er vanaf gekomen! Een “Nee – Nee” sticker op de brievenbus helpt niet en vanwege het vele thuiswerken viel het steeds meer op. Wil jij ook geen post meer ontvangen met de boodschap lid te worden van iets om net als je buren kans te maken op een grote geldprijs?

Registreer je heel simpel bij het Nationaal Postregister. Begin dit jaar heb ik de proef op de som gedaan en nu een paar maanden later kan ik zeggen dat het heeft geholpen. Hoe werkt het? Dat kan postfilter.nl het beste uitleggen, dus ik quote ze van hun website:

“Met Postfilter bepaalt u zelf welke geadresseerde reclamepost u wilt ontvangen. Gratis en eenvoudig. Wilt u wel post over goede doelen en leuke aanbiedingen van tijdschriften, maar niet over auto’s en horoscopen?  In het Nationaal Postregister kunt u aangeven van welke sectoren u geen reclamepost wilt.  Na vier tot zes weken zijn blokkades volledig actief en dat blijven ze voor een periode van vijf jaar. De Stichting Reclame Code ziet toe op de handhaving van de regels van Postfilter.”

Wat moet je doen?

Op www.postfilter.nl dien je jezelf aan te melden met een emailadres en jouw adresgegevens. Er staat een lijst met opties klaar waar je kunt kiezen welk type post je niet meer wenst te ontvangen. Voor mij was het voornamelijk de loterijen, maar ik heb alles geselecteerd. Helaas, de Belastingdienst staat er niet tussen.

Werkt het? Jazeker. De laatste maanden heb ik de poststukken in de gaten gehouden en geen uitnodiging voor een lidmaatschap meer ontvangen. Wat mij betreft een aanrader. Het kost je 2 minuten. Succes!

logo postfilter.nl afmelden post

Handig om te weten

Hier is ook het nationaal overledenregister aanwezig. Voor als er steeds post wordt gestuurd naar een persoon die het niet meer kan lezen. Via postfilter.nl kan je deze correspondentie laten stoppen. Wederom een quote van hun website:

“Voor nabestaanden kan het behoorlijk pijnlijk zijn om reclamepost te ontvangen die is geadresseerd aan een overledene. Via Postfilter kunt u gratis en eenvoudig de contactgegevens van overledenen registreren in het Nationaal Overledenenregister. De gegevens worden dan tien jaar lang gebruikt om ongevraagde reclamepost tegen te houden. De Stichting Reclame Code ziet toe op de handhaving van de regels van Postfilter.”


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.