ICW Noord Assen 2020


Zondag 19 januari was de 11e wedstrijd van de ICW (InterClubWedstrijden) wintercompetitie 2019/2020. De organisatie is een samenwerking tussen MTB Assen en WV Meteoor Assen-Roden. Een thuiswedstrijd voor mij! Al fotografeer ik niet zo heel veel evenementen in Assen.

Het was een zeer uitdagende route met voor Drentse kenmerken veel hoogte meters over de vele bulten van het Sportpark De Hoogspanning in de wijk Kloosterveen. Jong en oud stond aan de start met in de ochtend drie verschillende routes voor de jeugd vanaf 8 jaar. Hoe ouder, hoe langer (en uitdagender) het parcours.

Hoe het precies liep wist ik niet, dus de voor eerste groep moest ik een stuk teruglopen, zodat ik ze bij de tweede ronde beter kon fotograferen. De jongeman die toen met twee duimen in de lucht aan kwam rijden, maakte een hoop goed. Hij zou niet op het podium eindigen, maar dit moment was voor mij goud waard.

ICW Noord Assen 2020
Jongeman op MTB met twee duimen in de lucht
Jongeman op MTB in afdaling
jongeman op MTB in afdaling

De jeugd op mountainbike

Een andere jongeman heeft ook indruk op mij gemaakt. Die reed in de tweede leeftijdsgroep en kwam vliegend de heuvel af. Een smal spoor langs de helling leidde iedereen naar de andere kant richting voet van de heuvel. Als je het aandurfde, kon je de opgebouwde snelheid meenemen over het vlakke stuk wat daarna kwam.

Niet iedereen had het lef, maar hij kende geen angst. Het tweede rondje had ie al meer dan een minuut voorsprong opgebouwd op de rest van het veld. Achter de laatste rijder volgde iemand op de fiets als bezemwagen. Daar kreeg ik nog een tip van om een stukje terug op de route te gaan staan. Ja, het ging er gemoedelijk aan toe. Ik heb mij goed vermaakt.

ICW Noord Assen 2020 ’s middags

In de middag was het eerst de beurt aan de veldrijders. Die met de dunnere banden duidelijk in het nadeel waren bij het beklimmen van een grotere heuvel. Deze begon direct na een haakse bocht en door de regen van de nacht er voor, was het de eerste meters door de blubber glibberen. Vanuit bijna stilstand waren de banden aan de voet van de heuvel al zoekende naar grip.

Na het passeren van de eerste meters, werd het fietsen weer makkelijker, maar diverse deelnemers kwamen met de fiets op de schouder omhoog. De aanwezige fotografen hielden rekening met elkaar. Plekken werden afgewisseld, iedereen kreeg de kans overal een foto van te kunnen maken. Het parcours bood daarvoor ook de ruimte. Dankzij de diverse heuvels kon je makkelijk zo gaan zitten, dat een ander je niet meer op de foto in de achtergrond had.

Op MTB door modder
man met MTB op heuvel
Veldrijder met fiets over schouder
veldrijder rijdt berg op

De mountainbikers

Die hadden het niet makkelijk en door alle voorgaande fietsers was het een race met opspattend modder. Benen werden donkerder, gezichten kwamen ronde na ronde verder onder de spetters te zitten. En ik schoot vrolijk door, totdat iets voor 15:00 de laatste deelnemer mij passeerde. Het zat erop.

Ik had mij over het achterste gedeelte van het parcours bewogen en kon door de blubber terug naar de uitgang. Met meer dan genoeg foto’s. Dat zal de nodige tijd gaan kosten om alles online te krijgen ben ik bang. Het filmpje zal later aan deze blog toegevoegd worden.

Film ICW Noord Assen 2020

Tijdens het fotograferen heb ik de smartphone bovenop de camera gemonteerd om korte opnames van diverse deelnemers te maken. Helaas niet van de veldrijders, want toen moest de accu opgeladen worden. De opnames zijn gecombineerd tot dit filmpje van vier minuten als impressie van het evenement:

Resultaat van de dag, foto’s

Het was voor mij als fotograaf een erg spectaculaire dag om alles te mogen vastleggen. Ik heb 2.000 foto’s aan het sportevenement overgehouden. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag.

De foto’s van de ICW Noord Assen 2020 editie zijn hieronder te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Lees mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto. Geniet nog even na van deze dag, veel kijkplezier en tot een volgende keer.Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.