Najaarsrit Villa Nova 2018


najaarsrit villa nova 2018 Men- en Ruitervakanties Drents-Friese Wold organiseerde ook dit jaar weer een georganiseerde paardenrit over een vooraf uitgezet parcours: de Najaarsrit Villa Nova 2018.

Vanuit hotel restaurant Villa Nova werd de rit gestart. In het Drents-Friese Wold was de route van bijna 25 km uitgezet. Een andere route als in het voorjaar, leuk voor de afwisseling.

Met wel een nadeel voor mij, want de plek waar ik normaal gesproken mijn plek neem, ligt nu opeens buiten de route. Dat betekent dat er een andere locatie gekozen moest worden.

Benieuwd naar de foto’s? Die kunnen hieronder bekeken worden, of via deze link naar Oypo.
Tot een volgende keer!

 

Een compleet verslag in woord en beeld

Zondag 4 november. De start vanaf Villa Nova is om 11:00 en er worden 70 combinaties verwacht. Zorgvlied is een prima plek om vanuit te starten. Ik rijd vanaf Assen op tijd richting het Drents-Friese Wold en ik zal iedereen daar gaan treffen. Mijn komst en de locatie waar ik met camera te verwachten ben, heb ik in het evenement van Facebook aangekondigd. Tegelijk een stukje promotie van Farcows Fotografie.

Eenmaal op mijn gekozen plek, word ik verwelkomd door een blauwe lucht. Het blijft zo te zien een droge, frisse dag. Leuk voor de georganiseerde paardenrit en prima weer om te fotograferen. Al hangt de zon op deze locatie wel meer naast de deelnemers. Het bos telt al vele kleuren en dankzij een inham in het mulle zandpad heb ik een mooi overzicht op het lange rechte ruiterpad.

najaarsrit villa nova 2018 najaarsrit villa nova 2018 najaarsrit villa nova 2018 najaarsrit villa nova 2018

 

De eerste deelnemers laten niet lang op zich wachten. Al komt het geluid wel van de andere kant als verwacht. De combinatie stopt voor mij en de man vraagt me waar hij de foto’s kan vinden. Ik geef hem mijn visitekaartje, vertel hem over de Najaarsrit Villa Nova 2018 en na een bedankje wens ik ze nog een plezierige rit. 

Als de eerste deelnemer zich laat zien, ben ik paraat. Paard en wagen of alleen als ruiter op pad, een voor een komen de groepen voorbij. Voor de foto is het mooier als er onderlinge ruimte is, maar als er een hele grote groep combinaties aankomt, is dat ook wel weer een geweldig gezicht. Samen genietend van de rit, rustig stappend door het bos in herfstkleuren. Een kort woordje met de fotograaf en weer door. Al ben ik voor sommige paarden een onbetrouwbaar object, wat weer foto’s oplevert met oortjes naar voren.

De laatste deelnemers

Dan blijft het stil. Ik blijf alleen achter in het bos. Ik eet de laatste boterham en wat ik niet meer nodig heb verdwijnt in de tas. Uiteindelijk hou ik het minimale over. Er is inmiddels een half uur verstreken, mijn reclamebord is opgeruimd en ik wacht op de bezemwagen. Die verschijnt ook, maar niet in de vorm die ik verwacht had. De paard en wagen is ingeruild voor een jeep. Het is gedaan, alles wordt keurig opgehaald, ik hoef geen deelnemers meer te verwachten.

De heren bedank ik voor de mededeling en ze rijden door, op weg naar de volgende pijl. Ik stap op de fiets en rij de andere kant op. Mijn auto staat buiten het bos en als alles ingeladen is, rij ik langs Villa Nova. Daar staat een prima soepbuffet klaar voor alle deelnemers. De organisatie en ik praten na, kijken terug op een goed verlopende dag. Dan is het tijd om terug te keren naar Assen. De foto’s bewerken en zo snel mogelijk online plaatsen.

najaarsrit villa nova 2018 najaarsrit villa nova 2018 najaarsrit villa nova 2018 najaarsrit villa nova 2018

Foto’s Najaarsrit Villa Nova 2018

Benieuwd naar alle gemaakte foto’s? Die kunnen hieronder bekeken worden, of via deze link naar Oypo. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, Facebook, Instagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Bedankt voor alle glimlachen en tot een volgende keer.


De foto’s van deze editie Najaarsrit Villa Nova 2018 zijn hieronder of via de link te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel. Geniet nog even na van deze mooie dag, veel kijkplezier! 


 


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.