ADT vrijwilligersrit 2017


ADT vrijwilligersrit 2017Deze zaterdag van 16 december stond de rit gepland voor de vrijwilligers die Hippisch Drenthe en Staatsbosbeheer hebben geholpen tijdens de twee dagen Autumn Desert Trail.

Het was een super geslaagde rit en de deelnemers konden genieten van een zonnetje en het prachtige winterlandschap in het Drents Friese Wold. Ik was met camera aanwezig en maakte iets van 180 foto’s. De groepsfoto werd gebruikt als hun kerstkaart. Als fotograaf is het natuurlijk altijd leuk eigen werk terug te zien.

Benieuwd naar alle gemaakte foto’s?
Die zijn via deze rechtstreekse link naar Oypo te bekijken: ADT vrijwilligersrit 2017

 

 

Een compleet verslag in woord en beeld

De dag begon niet zo vroeg. Om kwart voor twaalf was er bij de uitkijktoren van Appelscha afgesproken. Deze ligt aan de rand van de Kale Duinen. Ik moest naast de reistijd vanuit Assen, rekening houden met de fietstocht van de parkeerplaats naar de ontmoetingsplek. Daar trof ik ook Gerda en haar vriendin aan. Nou ja, zij zag mij vanuit de toren en ik zwaaide terug. Niet lang daarna kwamen de groepen bijeen en werd er geposeerd voor de groepsfoto. 

Nadat ik het seintje had gegeven dat er genoeg foto’s gemaakt waren en er vast een goede tussen zat, vertrokken ze naar de Kale Duinen. Want als vrijwilliger kan je zelf niet losgaan met paard over die zandvlakte. Tijdens deze ADT vrijwilligersrit was de mogelijkheid er wel en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Al moest ik wel even uitvinden hoe van de uitkijktoren naar de vlakte te komen. Gerda en vriendin gingen terug en ik liep de andere kant op. In de verte stond een amazone als richtpunt, maar de rechte weg ernaar toe bleek niet mogelijk. 

ADT vrijwilligersrit 2017 ADT vrijwilligersrit 2017 ADT vrijwilligersrit 2017 ADT vrijwilligersrit 2017

ADT vrijwilligersrit 2017

Vanwege de vrieskou, was de bodem van een klein laagje ijzel voorzien. De weg loodrecht afleggen strandde al snel op een heuvel. Met een rugzak vol kostbaar bezit, de steile helling en de gladheid, durfde ik niet af te dalen. Om mij heen was het een en al heuvel, geen enkel pad te bekennen, dus de enige oplossing was terug en dan proberen er omheen te lopen.

Evelien was na een bezoek aan haar paard via de andere kant naar de Kale Duinen gekomen en hield de dames op de hoogte van mijn zoektocht. Uiteindelijk kwamen wij elkaar tegen en kon ik van de nog aanwezige ruiters foto’s maken. Evelien had al een paar filmpjes gemaakt. Toen ik mijn plek had uitgekozen, waren ze klaar om een paar keer voor mij langs te rennen.

ADT vrijwilligersrit 2017 ADT vrijwilligersrit 2017 ADT vrijwilligersrit 2017 ADT vrijwilligersrit 2017

Het zand en de al afgelegde route was snel genoeg geweest voor de paarden. De ADT vrijwilligersrit was bijna teneinde en ze stapten gezamenlijk verder. De paarden gunden ze hun rust. Evelien en ik gingen daarna terug, want in de buurt van de uitkijktoren had ik mijn fiets achtergelaten. Ergens. Op een plekje.

Na een kwartier een herkenbaar punt opgezocht te hebben, kwam ik die eindelijk tegen. Naast de hoefsporen is een wielspoor te zien, dus ook Evelien heeft er vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Aan het einde van het bandenspoor laat ik zien waarom ik niet rechtstreeks naar hen toe kon komen. Daarna lopen we met fiets aan de hand via de andere kant terug naar de auto. Iets langer, maar het is een mooi gebied en we hoeven niks meer vandaag. Zo hebben wij een prima zondagse wandeling gehad als afsluiter van deze leuke dag.


De foto’s van deze ADT vrijwilligersrit 2017 zijn hieronder in het album te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel.

Update: alle foto’s staan online 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.