06-07-2010 | Nieuw speeltje 2


CameraGoed, beter, best.

Het beste zit er niet in, maar als je de kans krijgt om beter te krijgen…

Door de prijsdalingen op de tweedehandsmarkt werd het weer interessant een kleine overstap te doen.

De 350D was vorig jaar voor niet al te veel ingeruild voor een 30D en die stap was minder schokkend als verwacht. Dit keer zal het niet anders worden.

De 40D heeft wel een andere sensor met een betere ruiscontrole. Er wordt zelfs beweerd beter als de 50D, dus mijn aandacht had de camera al gekregen. Vanwege de toenmalige prijs heb ik eerst wat glaswerk heb veranderd. De combinatie van een goede body en een mindere lens is nu eenmaal slechter als een mindere body en een goede lens.

Het Canon “L” geweld valt dan voor een groot gedeelte af ~al mag een hobby natuurlijk wel geld kosten~ maar als je een beetje op zoek gaat naar alternatieven waarvan de scherpte aardig in de buurt komt, zitten er genoeg leuke stukjes glaswerk tussen. Ik mag zeggen: dit is voor de hobby aardig gelukt.

De bouw en afwerking zijn met een “L” niet te vergelijken ~de meeste zijn weerbestendig~ maar aangezien ikzelf niet in de regen of tijdens een zandstorm sta te fotograferen, levert dat geen problemen op.

Op MSN kreeg ik van M. te horen dat een “bekende” op zoek was naar een andere back-up en zijn 40D dus binnenkort in de verkoop zou komen. Hij was er netjes mee omgegaan, niet veel clicks en helemaal compleet met toebehoren beschikbaar.

De koop werd snel gesloten en vandaag is het pakket binnen gekomen. De camera had zelfs een verrassing, iets wat ik had kunnen weten, maar door andere redenen voor de overstap had ik er verder niet bij stil gestaan: Live view.

Geloof niet dat ik dit heel veel ga gebruiken, maar tegenwoordig krijg je de extra functies die normaal gesproken alleen voor de compact bestemd waren (live view, filmpjes, smile, gezichtsherkenning, e.d.) er gratis bij. Andere opvallende wijzigingen die mij meteen opvielen:

Keuzewiel 40D Menu knoppen 30D Menu knoppen 40D

De aan-uit knop is kleiner. Dit was waarschijnlijk het gevolg van een groter scherm. De menuknoppen zitten hierdoor niet meer aan de zijkant, maar aan de onderkant. Op het keuzewiel zijn de functies C1 t/m C3 toegevoegd. Geen idee nog wat het doet, maar daar is de handleiding voor. En het spelenderwijs ontdekken. Komt goed!

Ik is helemaal 😆


 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “06-07-2010 | Nieuw speeltje