22-02-2017 | Tweede Canon 7D


Canon 7DDe Canon 7D wel, niet of toch wel kopen?

Op Marktplaats gaat mijn verkoop niet hard. Men wil er niet voor geven wat ik voor ogen heb. Ik heb nu zelfs een minimumprijs toegevoegd, zodat er geen onzin biedingen gedaan kunnen worden. Honderd euro bieden en daarna verontwaardigd reageren, terwijl de lens twee keer zoveel waard is… Ik had er geen zin meer in.

Maar ja, die 7D is een mooie kans. Helemaal volgens wens met daarbij geheugenkaartjes van voldoende capaciteit. Iets wat momenteel ontbreekt bij mijn eigen Canon 7D, waardoor ik rekening moet houden met het op tijd verwisselen.

Daarnaast maakt het een (sport)evenement met twee dezelfde camera’s voor mij als fotograaf makkelijker. Accu’s zijn uitwisselbaar, het voelt hetzelfde, de knoppen zijn gelijk, de snelheid is hetzelfde, etc. Voor mijn huidige tweede camera, de 40D, kan ik waarschijnlijk wel een leuk bedrag krijgen. Zeker met de extra spullen, dus de upgrade gaat mij niet al te veel kosten.

Na een weekend er over nagedacht te hebben, reageer ik met een reëel bod. De verkoper gaat direct akkoord met mijn voorstel. Misschien was ie het ook zat vanwege de huidige biedingen die iets over de helft van de waarde lagen. De verkoper is even lang actief op Marktplaats als ik en is serieus bezig met vooral film. Het voelt allemaal vertrouwd. Ik besluit het geheel niet op te halen en per post naar Assen te laten komen.

Een meer dan prima levering

Vandaag is een doos geleverd die ik al snel uitpak om de camera te bekijken. Ik ben positief verrast over wat ik aantref. De Canon 7D ziet er netter uit als de mijne, en daar ben ik al zuinig mee. Twee accu’s zijn leeg, maar met de andere twee kan ik een vlugge controle doen. Alles gaat aan, reageert, draait prima, doet wat ik verwacht dat het moet doen. De verkoper krijgt van mij een positief bericht.

Nu moet ik nog een goed moment kiezen om ‘m in de praktijk uit te proberen. Dat is vooral bedoeld om meer vertrouwen in het toestel te krijgen. Wat dus een aantal wandelingen met de camera in gaat houden. Ik wil niet in het heetst van de strijd opeens een rare melding in het scherm zien. Of dat een geheugenkaartje een foutmelding geeft. Dan kan ondertussen de 40D online aangeboden worden.

Als de verkoop net zo hard gaat als de rest, ben ik weer zes weken verder  😯 


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.