08-07-2010 | Het duurt even…


Eind goed, al goedMijn bericht was duidelijk genoeg.

Dezelfde dag nog kreeg ik een email met daarna een Track & Trace toegestuurd. Het pakket is onderweg.

Niet naar mij, dus ik moet nog even wachten op de bevestiging. Na vier weken strubbelingen wil ik dat eerst horen en dan pas geloven.

Gelukkig krijg ik vandaag een bericht dat het pakketje is opgehaald en goed is over gekomen. Hoewel dat goed overkomen om twee redenen vreemd is:

1. De vrij simpel dicht geplakte verpakking is erg ongelukkig gekozen. Het zat namelijk in de doos van een Canon EF 50mm F1.4 lens met direct daarop het bezorgadres geschreven. Voor kenners is de lens een gewild exemplaar en gezien de enorme letters plus bijbehorende afbeelding aan de buitenkant, is het niet te missen en een klein wonder dat het überhaupt is aangekomen.

2. De inhoud is defect, zo is het aangeboden en in deze staat dus aangekomen. Aan de buitenkant is op een verbogen zonnekap na niks te zien, maar zodra de lens op de camera wordt gezet, werkt de autofocus niet.

Degene die een poging gaat doen de lens werkend te maken heeft het pakketje in ontvangst genomen. M. heeft al meerdere lenzen (en camera’s) open gehad en weet dus wat hij doet.

Dezelfde avond nog krijg ik een afbeelding te zien. Uit de exif gegevens zie ik dat de foto met de defecte lens is gemaakt en er scherpgesteld is met de autofocus. De metalen zonnekap bleek dusdanig scheef te zitten, dat ie het voorste element tegenhoudt met scherpstellen. Nadat deze recht is gezet, werkt het geheel weer zoals vanouds. Toppie!

Voor niet al te veel een klein lensje erbij 😮

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.