13-07-2016 | Canon 24-105mm F4 L IS USM


24-105 02Glaswerk ter uitbreiding van de collectie.

Wat moet je met de Canon 24-105mm als je de Tamron 28-75mm F2.8 al hebt die scherper en lichtsterker is?! Die afweging loop ik al een paar maanden te maken en ik heb ondertussen Marktplaats in de gaten gehouden.

Ja, de Tammie is scherper en lichtsterker, maar met name op vakantie kom ik in het bereik te kort. Ik moet net iets te veel wisselen. Daarnaast is de Canon beter gebouwd tegen de weersinvloeden. Aangezien er op vakantie meestal goed weer is, heb ik de F2.8 niet echt nodig en is de stabilisatie na een flinke wandeling praktisch.

Doordat er in dit bereik nieuwere lenzen zijn uitgebracht, beginnen de huidige tweedehands prijzen aantrekkelijker te worden.

Zo staat er eentje in Groningen te koop, kan ik er eentje op laten sturen of moet ik voor een andere naar Leeuwarden rijden. Met allemaal aan nadeel. Die uit Groningen is prima en dus het duurste. Eigenlijk iets over het budget wat ik voor ogen had. Degene die ik eventueel op zou laten sturen, heeft een buts precies in het midden. De goedkoopste. Echter niet handig op vakantie, want dit kan flare veroorzaken. Die uit Leeuwarden zit er tussenin, mist de bekende rode ring en heeft geen foto’s van het glaswerk in de advertentie staan. Niet geheel onbelangrijk en een afknapper als ik daar pas ter plekke achter kom.

De missende rode ring blijkt na een zoektocht op internet een euvel te zijn van dit objectief, maar dit heeft geen consequenties voor de bouw of werking. Ik vind het zelf een groot voordeel: op vakantie hoef ik niet rond te lopen met herkenbare kenmerken van de duurdere lenzen. Het is dezelfde waar voor een goedkopere prijs.

Na de vraag om een foto toe te sturen van het glaswerk, krijg ik een aantal bestanden. Niks aan de hand. Volgens de verkoper heeft er altijd een B+W UV filter op gezeten, die bij de koop in zit. Nadat de prijs, dag en tijdstip afgesproken zijn, rij ik in een uurtje naar het adres toe. Ik word vriendelijk te woord gestaan, bekijk alle contacten, het glaswerk, zet de lens op mijn eigen camera, maak wat foto’s en besluit ‘m mee te nemen.

Daar is ie dan, mijn nieuwe allround lens  8)

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.