De eerste publicatie


De eerste publicatie is een feit! 03-06-2016 | De voorbereidingen kostten wat tijd, maar …

Het begon allemaal met een email eind maart.

Via een vriendin van Evelien is een beeldredacteur van De Hoefslag met mij in contact gebracht. In de komende editie komt een artikel over paardrijden in Friesland, waaronder Ameland. Ik lees dat zij op zoek is naar “een openingsbeeld waarop plezierig recreëren met paarden te zien is.”

Evelien vertel ik over de email en zij vertelt mij dat De Hoefslag samen met een ander paardenblad, de grootste van Nederland zijn. Owkeejj, nu ben ik echt onder de indruk!

De afgelopen jaren heb ik diverse foto’s met paarden gemaakt, dus ik stuur een link naar mijn laatste Facebookalbum van een groep galopperend op het strand van Hollum. Daarnaast stuur ik wat losse bestanden mee, zodat ze een indruk heeft.

Indien gewenst kan ik ook een aantal foto’s gemaakt in het Drents Friese Wold digitaal verzenden. Ik laat weten dat dit er echter niet veel zijn, omdat dit gebied nog maar recentelijk bezocht wordt, maar ik mag ze opsturen.

Evelien wijst mij eind april nog op een ander album, die ik ook onder de aandacht breng. Een paar dagen hiervoor had ik van een andere buitenrit al een hele shoot via WeTransfer verzonden, dus er wordt heel wat heen en weer gemaild.

De eerste publicatie

Zo langzamerhand wordt de hele redactie erbij betrokken om alle losse artikelen met bijbehorende foto’s te bespreken, waarna de definitieve keuze gemaakt gaat worden. Ik moet de uiteindelijke beslissing afwachten. Deze volgt uiterlijk de donderdag 19 mei erop. Ik laat weten dat ik het afwacht en het dan allemaal net voor de vakantie afgerond kan worden.

Op woensdag krijg ik in de middag een bericht binnen met een bekend onderwerp. Vol verwachting open ik het bericht met daarin een bijlage. De bijlage blijkt een foto van mij te zijn met het verzoek die foto in hoge resolutie op te sturen. Met mijn adres, zodat de nieuwe editie aan mij per post verzonden wordt. Helemaal gaaf!

De foto gaat donderdagavond via WeTransfer in groot formaat naar De Hoefslag toe.

Na bevestiging van ontvangst kan er met een gerust hard aan de vakantie begonnen worden. En zo kan het zijn dat een dag na thuiskomst een blad met bekende titel op de deurmat valt. Met de eerste publicatie van mij daarin.

Ik duik meteen in de inhoudsopgave om te kijken waar het artikel over Friesland staat. Dat is snel gevonden, want daar staat mijn foto al!

Bladzijde 38 wordt gevonden en dan is het van WOW.
De foto staat zo groot afgedrukt, dat één pagina niet geschikt is en de pagina ernaast ook nog voor een gedeelte wordt gebruikt!

Evelien laat ik met een grote glimlach het resultaat zien  😉

 

 

 


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.