Hynstewille Ride & Run 2019


Afgelopen zondag stond ik voor de Ride&Run en Ride&Bike, georganiseerd door Rijvereniging & Ponyclub Hynstewille langs de kant. Ter hoogte van het Doldersumseveld maakte ik foto’s van de koppels: een ruiter met een hardloper (ride&run), of een fietser (ride&bike).

De ochtend heeft voor mijzelf geen goede start. Omdat de nacht korter was als gepland, loopt de ochtend niet zo vlot. Maar wat een nacht, een erg spannende nacht! Na alle optredens was het wachten op de puntentelling en de winnaar van het Eurovisie Songfestival. Tot op het laatste moment was het wachten of Duncan met de winst naar huis kon keren. Gelukkig had ik van tevoren mijn fototas klaargezet en kon ik na de laatste berichten van de overwinning zo in bed duiken.

Hynstewille ride and run 2019
Hynstewille ride & run 2019
Hynstewille ride & run 2019

Een goed begin, is het …

Maar de dag begint niet goed. De ochtend verloopt trager, zodat ik later als gewenst de auto op het terrein parkeer. De bedoeling was om eerst langs de organisatie te gaan, maar nu fiets ik gelijk door naar de aangewezen locatie. Omdat er twijfel is of de zon zich voldoende laat zien, ga ik niet midden in het bos staan. Vlakbij is het aan een kant helemaal open, dus dat wordt mijn plek. Onder een boom, voor wat schaduw.

Mijn vouwfiets zet ik een stuk achter mij tegen een andere boom aan. Niet verstopt, maar vol in het zicht, zodat de paarden niet schrikken. Die kunnen een onverwachte glinstering van het ijzer eng vinden en een rare sprong maken. Het zijn eenmaal vluchtdieren, waar ik rekening mee moet houden.

Vluchtdieren

Het open veld is blijkbaar ook een mooie omgeving voor andere dieren. Het ruiterpad en veld worden door een hekwerk van kippengaas gescheiden. Tijdens het wachten op de sportievelingen schrik ik op van het geluid dat klinkt alsof er iemand net een enorme rotschop tegen het hek heeft gegeven. Vanuit de schaduw draai ik snel mijn hoofd richting het geluid en zie twee ogen terug staren.

Tientallen meters verderop staat er een hertje in te schatten of het veilig is om het ruiterpad over te steken. Ik denk erover na mijn camera te pakken en een foto te maken, maar ben bang dat als ik mij beweeg, het moment alweer voorbij is. Ik besluit om gewoon van dit tafereel te genieten. Een paar seconden later sprint het hertje over het ruiterpad, het fietspad en verdwijnt daarna in de bossen.

Hynstewille ride and bike 2019
Hynstewille ride & bike 2019
Hynstewille ride & bike 2019

Hynstewille Ride & Bike 2019

Deelnemers hadden voor de Hynstewille Ride & Run 2019 de keuze uit drie afstanden: 5, 10 of 15 kilometer. Over grotendeels ruiterpad en aangezien het al tijden droog is, was het veelal mul zand. Als hardloper of fietser dus geen makkelijke opgave.

Op mijn stuk ligt er naast het ruiterpad een fietspad. Sommige renners of fietsers kozen er voor om dat pad te nemen. Anderen zag ik het ruiterpad weer nemen, toen de ruiter mijn bordje had gezien met mijn aanwezigheid als fotograaf. Vaak werd er dan gekozen om naast elkaar te lopen, wat het fotograferen voor mij makkelijker maakte.

Ondanks de afgelegde afstand, kon er bijna altijd wel een dikke glimlach en/of duim vanaf. Het was dankzij het weer en de prima sfeer erg leuk om hiervan foto’s te maken. De organisatie hield met de bezemwagen na elke discipline een oogje in het zeil. En halverwege de dag kon ik zelfs rekenen op een broodje hamburger. Al met al een geslaagde dag!

Na het schieten van de foto’s hoorde ik van de organisatie dat ook aan hun kant alles goed was gegaan. Met de kennis van het organiseren van evenementen zit het dan ook wel goed. Sterker nog, onder de ruitenwisser zat een folder over de volgende Hynstewille buitenrit op 23 juni. Bij mij staat ie in de agenda, misschien tot dan!

Hynstewille ride & run 2019
Hynstewille ride & run 2019
Hynstewille ride & run 2019

Resultaat van de dag, foto’s

Het was voor mij als fotograaf de eerste keer dat ik een Ride & Run mocht vastleggen. Dat maakte het evenement extra leuk om mee te maken. Ik heb meer dan 500 foto’s aan de dag overgehouden. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Ik heb genoten. Tot een volgende keer!

De foto’s van de Hynstewille Ride & Run 2019 zijn hieronder of via de directe link te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel. Geniet nog even na van deze mooie dag, veel kijkplezier en tot een volgende keer.Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.