Ride and Run Knollegruun 2019


Afgelopen zondag stond ik voor Ride and Run Knollegruun 2019 georganiseerd door Manege Knollegruun in het bos langs de route. Er kwam meer dan 40 deelnemers langs. Voor een eerste keer een prima opkomst. Misschien ook omdat het een leuke combinatie is. De sfeer was in ieder geval top. Mijn resultaat; heel wat foto’s en een korte film van het evenement.

hardloper en amazone op wit paard
ruiter op donker bruin paard met hardloper er naast
twee vrolijke dames op paard en een juichende hardloopster
hardloopster kijkt liefdevol haar paard aan die met ruiter naast haar loopt

Een verslag in woord en beeld

’s Ochtends meld ik mij aan als een van de fotografen en bespreek de plek die ik voor mijzelf heb bedacht. De locatie is niet bezet, dus na het horen van de laatste details, pak ik de spullen uit de auto. De route leg ik op de (vouw)fiets af en onderweg kom ik John Bruininck tegen. Een fotograaf die ik op diverse evenementen tref. Hij heeft zijn auto aan de andere kant neergezet en het laatste stuk gelopen. John komt hier vaker met de hond, dus voor hem is het een bekend gebied. Gezien de tijd gaan wij ieder een andere kant op.

Op het pad van de route aangekomen, zoek ik naar een breder stuk in het bos. Zo loop ik niemand in de weg en kan ik mijn spullen veilig neerleggen. Een stuk verderop zie ik een paar brede struiken. Ideaal om mijn reclamebordje achter te plaatsen, want die wil ik niet op de foto hebben. De zon verschuilt zich al snel en het grootste gedeelte van de dag zal het grijs blijven. De instellingen van de camera worden er op aangepast.

Omdat ik een hogere ISO moet gebruiken vanwege het donkere bos, kies ik ervoor om met mijn 6D te fotograferen. Minder snel als de 80D, maar vanwege de fullframe gaat ie beter om met de ruis. Na een paar testfoto’s ben ik er klaar voor. Het is nog geen half een, het startschot voor de eerste deelnemers. Ik neem nog snel een bolletje en een slok drinken.

hardloper met touw in hand van paard en ruiter
hardloper in rood shirt met kind op shetlander
waakse hond met ruiter en hardloopster op de achtergrond
twee achterom kijkende dames met duim omhoog

De eerste deelnemers

Als in de verte de eerste deelnemers verschijnen, sta ik ze op te wachten. Met zijn tweeën (of zelfs drieën) komen zij mij over het lange pad tegemoet. De ene als hardloper, vergezeld van een of twee ruiters. De bedoeling is om bij elkaar te blijven, maar aangezien een paard sneller loopt, is het de kunst om dat voor elkaar te krijgen. Een goede samenwerking is nodig.

Er starten twee groepen. Een grote groep heeft voor een afstand van 5 kilometer gekozen en acht stuks lopen de 10 kilometer. Ik zit ongeveer 2,5 kilometer achter de start en zal ze allemaal treffen.

Na elke 3 minuten start een team. Dat geeft mij ruimte om ze apart te fotograferen. Iedereen doet hun best om zo goed mogelijk op de foto te komen. Keurig naast elkaar, vrolijke gezichten, duimpjes omhoog om zelfs zwaaiend komen ze naar mij toe. Achter de camera is een grote glimlach aanwezig, terwijl ik rustig door klik. Op die manier gaat de dag snel voorbij.

Film van de Ride and Run

Tijdens het fotograferen heb ik via de smartphone bovenop de camera gemonteerd, korte opnames van een aantal deelnemers gemaakt. Deze opnames zijn gecombineerd tot dit korte filmpje als impressie van het evenement:


Resultaat van de dag, foto’s

Het was voor mij als fotograaf een erg gezellige dag om alles te mogen vastleggen. Ik heb er ruim 460 foto’s aan overgehouden. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Ik heb veel enthousiaste gezichten gezien. Bedankt voor de vele duimpjes e.d.

De foto’s van de Ride and Run Knollegruun 2019 zijn hieronder te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Lees mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto. Geniet nog even na van deze dag, veel kijkplezier en tot een volgende keer.Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.