Stoelendans Ballum 2019


Dorpsbelang Ballum organiseert elk jaar een dorpsfeest met daar omheen verschillende activiteiten. Eén daarvan is de stoelendans. Het welbekende spelletje, maar dan met paard.

Het zijn dezelfde spelregels, maar in plaats van zelf te rennen, leg je te paard de rondjes af. Traditiegetrouw zonder zadel, maar dat is ieder voor zich. Zodra het live orkest in het midden van de enorme cirkel ophoudt met spelen, wordt het spannend niet als laatste twee over te blijven om het lege stoeltje te pakken te krijgen. Het levert in ieder geval een mooi schouwspel op.

De eerste ronde is voor de pony’s en de tweede ronde voor de paarden. Zo worden de kleintjes niet onder de voeten gelopen en is de leeftijd beter verdeeld. Zodra er nog maar 4 deelnemers in het veld zin, wordt de persoon die het orkest op een willekeurig moment laat stoppen, geblinddoekt.

stoelendans ballum 2019
stoelendans ballum 2019
stoelendans ballum 2019
stoelendans ballum 2019

Zo verloopt de onderlinge wedstrijd eerlijk. De gewonnen beker wordt door de nummers een, twee en drie sportief in ontvangst genomen. Om vervolgens na een ereronde het veld weer te verlaten.

Foto’s stoelendans Ballum, Ameland 2019

De foto’s van de stoelendans Ballum 2019 zijn te bekijken via het album op Facebook. Heb je interesse in een digitale foto zonder watermerk? Stuur een bericht via het contactformulier. Een paar foto’s zal ik tevens uitkiezen en online (website, Facebook, Instagram) plaatsen als korte impressie van deze avond.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.