Bokt photoshoot | 06-08-2017


Bokt photoshoot

Als ik op Facebook word genoemd door Evelien, betekent het de laatste tijd meestal dat ik actie moet ondernemen. Als ik het bericht open waarin mijn naam is toegevoegd, zie ik een oproep voor modellen en fotografen onder het mom van een Bokt photoshoot / meeting.

Bokt is een groot forum met voornamelijk onderwerpen over paarden. De modellen zijn in dit geval hond en eigenaar. Er is de mogelijkheid om meerdere fotografen foto’s te laten maken. Een niet al te grote club die met elkaar aan de slag gaat en elkaar kan ontmoeten. De meesten zullen elkaar vast van naam op het forum kennen, maar elkaar nog niet ontmoet hebben.

Sinds de ADT vorig jaar ben ik ook lid. Ik heb er nog zeer weinig mee gedaan en dat wordt nu afgestraft. Ik moet namelijk eerst 25 berichten geplaatst te hebben, voordat ik in het andere gedeelte kan reageren. Daar moet ik dus wat aan gaan doen. Ik geef mijn beperking door aan de anderen. De foto’s zullen via andere mogelijkheden verspreid gaan worden.

De plek van deze Bokt photoshoot / meeting, is de genieput te Havelte. De genieput lag op de route van de Hunerit Havelte die ik afgelopen maand gefotografeerd heb. Daar stonden al twee fotografen, dus ik had een andere plek uitgekozen. Deze shoot geeft mij de gelegenheid tot meerdere dingen: 1. De voor mij onbekende plek te bekijken. 2. Een photoshoot met hond en eigenaar heb ik nog niet eerder gedaan. 3. Andere fotografen ontmoeten. Eentje ben ik qua naam al een paar keer tegengekomen tijdens evenementen waarbij wij beide aanwezig waren.

Bokt photoshoot is een feit

Na opgave blijken er zes fotografen te zijn. Wij worden opgedeeld in drie groepen van twee en de modellen worden over deze groepen verdeeld door middel van een roulatieschema. Ik word gekoppeld aan Veronique en op papier wordt dit duo afgekort tot V&D… We kunnen er beide om lachen. Aan de website van Veronique te zien heeft zij zo’n photoshoot met honden al vaker gedaan. Ik ga mij leerzaam opstellen.

Vanaf Assen is het 45 minuten rijden. Ons is gevraagd om 09:45 te verzamelen, zodat er 10:00 begonnen kan worden. Mijn schoudertas pak ik de avond ervoor in, de wekker wordt gezet, ik ben klaar voor de Bokt photoshoot.

Ter plekke wordt iedereen opgevangen en zodra de groep compleet is, lopen wij het gebied in. Er wordt een centraal punt afgesproken waar we ons na een kwartier weer moeten melden, zodat de wissel kan plaatsvinden. De tweede groep modellen komt later. Degene die het heeft georganiseerd, heeft daarom haar vader geregeld. Hij blijft bij de auto’s achter en vangt die groep op, zodat zij zich met de modellen, fotografen en de tijd bezig kan houden. Een stapel voetbalbladen, campingstoel en een mooi plekje in de zon maken het wachten een stuk draaglijker.

bokt photoshoot farcows fotografie bokt photoshoot farcows fotografie bokt photoshoot farcows fotografie

En actie

De eerste drie modellen heten Sandor, Fenna en Puck. Drie honden van een paar maanden oud. Nieuwsgierig, maar al wel luisterend naar het baasje. Veronique kent het gebied en de eerste twee plekken worden in overleg door haar gekozen. Ze wil niet dat elk model dezelfde achtergrond heeft. Ik ga met haar gedachtegang mee en daarom wordt er voor elk model een ander paars heideveld opgezocht. Als de kleine rottweiler als derde model aan de beurt is, vraagt zij mij om een idee. Vanwege de zwarte/bruine vacht, kies ik het brede zandpad uit. Zo zijn wij als duo bezig en worden de nodige foto’s gemaakt.

Op de centrale plek staan de nieuwe modellen te wachten en mogen de anderen lekker spelen. Dat hebben ze verdiend. Het is een mooie dag, wat zowel een voordeel, maar ook een nadeel is. De volgende modellen op de planning zijn Lieve, Sky en Herbie. Deze zijn wat ouder en laten zich gewillig naar de plek dirigeren. Om van Herbie het paard de aandacht te krijgen, laat een smartphone gehinnik horen. Er zijn diverse apps met verschillende dierengeluiden. Dat is iets wat ik moet onthouden, reuze handig!

Als het er na een uurtje opzit, praten we onder het genot van een appelflap en drinken met de groep nog even na. Alles verliep soepel, er zijn geen gekke dingen gebeurd, de organisatie wordt bedankt en iedereen gaat met een tevreden gevoel naar huis. 

bokt photoshoot farcows fotografie bokt photoshoot farcows fotografie bokt photoshoot farcows fotografie

Foto’s van de shoot

Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online plaatsen als korte impressie van de dag. Benieuwd naar alle gemaakte foto’s? Die kunnen bekeken worden via deze link naar Oypo. Bedankt voor de prima georganiseerde, gezellige en leerzame dag.


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.