Molenruiters strandrit op Ameland 2019


Manege Molenruiters organiseerde ook dit jaar weer een buitenrit over het strand: Molenruiters strandrit op Ameland 2019.

Vanuit Rijstal De Blinkert werd de rit gestart. Onder deskundig toezicht werden de kinderen verdeeld over verschillende groepen door de duinen het strand op geleid. Aan mij de taak om hen op het strand in galop te fotograferen.

De eerste vier groepen vertrekken op het kwartier voor voldoende onderlinge ruimte. Zodra de eerste ochtendgroep terug is, kan de eerste middagploeg vertrekken. De komende uren zit ik onder de stralende zon vlak bij paal 8 om de in totaal acht groepen vast te leggen en een herinnering van de dag te bezorgen.

Niet één, maar twee dagen

De eerste zondag verloopt goed. De groepen vertrekken volgens schema, ik smeer mij goed in en kom niet als een kreeft terug van het strand. Iedereen staat na een paar uur in de duinen gezeten te hebben op de foto. Volgende week hoop ik ongeveer op hetzelfde weer, want dan komt de tweede helft van de deelnemers die zich opgegeven hebben voor deze strandrit.

Maar helaas. De tweede zondag zit de zon achter de wolken, al wordt er geen regen verwacht. Ik hoef mij niet in te smeren. Sterker nog, zodra de eerste groep voorbij is, trek ik mijn jas aan. Vandaag komen er geen acht, maar zelfs negen groepen langs. En die laatste groep rijdt heerlijk in de zon. Ik wacht ze op de terugweg boven aan de duinen op voor de laatste foto’s en keer dan terug naar de rijstal.

Foto’s Manege Molenruiters strandrit op Ameland 2019

Het was voor mij als fotograaf een warme, en frisse dag om alles te mogen vastleggen. Ik heb ruim 600 foto’s aan de dagen overgehouden. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Ik heb veel vrolijke gezichten gezien. Geniet na met de foto’s van de beide dagen en tot een volgende keer!

Benieuwd naar de foto’s? Die kunnen bekeken worden via onderstaand album of de rechtstreekse link naar Oypo:
Dag 1. Molenruiters strandrit – Ameland 2019
Dag 2. Molenruiters strandrit – Ameland 2019

De financiële afhandeling loopt via Oypo. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel.

molenruiters-strandrit-ameland-2019
molenruiters-strandrit-ameland-2019
molenruiters-strandrit-ameland-2019
molenruiters-strandrit-ameland-2019


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.