Farcows fotografie in 2020


De aarde heeft een omwenteling rond de zon gehad, 2019 is voorbij, op naar een mooi, gezond en creatief 2020! Een jaar waar ik al voor een paar evenementen ben gereserveerd. Daarover later meer. Hoe was 2019?

Bij diverse organisaties mocht ik weer op bezoek komen om hun sportevenement te fotograferen. Altijd goed te horen dat ik opnieuw welkom ben. Een aantal organisaties hebben kennis met mij gemaakt. En een enkele keer leverde dat weer nieuwe connecties op. De laatste keer zelfs door het fotograferen van een groepje hardlopers dat toevallig mij passeerde tijdens een compleet ander evenement. Het kan soms raar gaan.

Het netwerk breidt zich op deze manier langzaam uit, de website wordt regelmatig bezocht en mijn facebookpagina heeft meer likes / volgers ontvangen. Ik kijk tevreden terug op 2019.

Vooruitblik Farcows fotografie in 2020

Een paar dagen zijn in 2020 dus al gereserveerd. Ja, natuurlijk om paarden te fotograferen op een voor mij bekende locatie op Ameland. En de Autumn Desert Trail plus data van andere eerder gefotografeerde evenementen hou ik in de gaten. Maar ik ben benaderd om een paar dagen in mijn agenda te blokken om honden te fotograferen tijdens een wedstrijd.

De ene is puur gericht op de hondensport zelf, in Lelystad. Met de focus meer gericht op de drie noordelijke provincies, is dit een heel leuk uitstapje. De andere geblokte dag is een canicross; hardlopen met de hond. Daarnaast ben ik welkom bij een survivalrun. Waar ik vorig jaar begon met één reservering, is dit een goed begin van het nieuwe jaar. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor! Mocht de datum van jouw evenement al bekend zijn, kan dit bijvoorbeeld via het contactformulier doorgegeven worden.

farcows fotografie logo
Fotograaf Farcows in oranje broek
© Eg Siedsma

“Ik ben er voor de deelnemers, niet voor mijzelf”

Nieuwe accessoires

Een nieuwe camera is (voorlopig) niet nodig. Mijn wandelschoenen waren na acht jaar wel aan vervanging toe, dus die heb ik vorige maand vervangen. Tijdens uitjes met Evelien heb ik ze ingelopen en met Drenthe200 heb ik ze voor het eerst de hele dag gebruikt. Dat ging prima en ik hoop dat deze het ook zo lang mogen volhouden.

Tijdens de Black Friday heb ik een nieuwe externe harde schijf en twee geheugenkaarten van 128GB gekocht. De kaartjes zijn tijdens Drenthe200 ingezet en ik ben blij met de snelheid. Deze laatste foto’s worden nog op de oude externe harde schijf geplaatst, zodat 2020 met een hele nieuwe schijf gaat beginnen.

Andere veranderingen in 2020?

Voor de rest blijft het bij Farcows fotografie in 2020 allemaal bij hetzelfde. Dezelfde oranje broek tijdens slecht en/of koud weer. Reclameborden aan de zijkant om mijn aanwezigheid aan te kondigen en jullie de tijd geeft de smartphone in de zak te stoppen, kleding recht te trekken en eventueel de make-up bij te werken. Dezelfde prijzen voor de foto’s, online te vinden op social media Facebook, Instagram, Yotube en in 2020 toch wat meer met Twitter aan de slag. De foto’s worden wederom via Oypo aangeboden.

Op deze website ga ik daarnaast schrijven over de fotografie. In artikelen wat meer over de theorie achter het fotograferen vertellen en hoe bepaalde onderwerpen gefotografeerd kunnen worden. Andere onderwerpen zijn altijd welkom.

Natuurlijk zijn er wat wensen voor Facebook en wat functionaliteiten voor de website, maar die prioriteit ligt lager. [edit januari 2020] inmiddels is het menu aangepast en is er om de vele spamberichten tegen te gaan, een captcha geïnstalleerd. De facebookpagina heeft ook al wat liefde ontvangen. Ik heb in ieder geval zin in wat dit jaar mij gaat bieden! Dat onze paden elkaar ergens weer een keer mogen kruisen, tot dan.

Hieronder een overzicht van alle evenementen die ik in 2019 heb mogen fotograferen. Van paarden en honden, naar hardlopers en fietsers.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.