22-07-2017 | Paardendagen Westhoek


Zo sta je als toeschouwer foto’s te maken van de wedstrijden. Een beetje freestyle. Niks moet, alles mag. De combinatie body en lens uitproberen.

En zo word je als fotograaf aangesproken met de vraag of de foto’s ergens terug te zien zijn?
Ik had nog niet zoveel foto’s gemaakt, dus ik had bedacht die wel snel online te kunnen plaatsen. Ik geef een visitekaartje af en schiet de volgende deelnemer. En nog een. En nog een. In de tussentijd maak ik via de smartphone een bericht aan op mijn website, zodat er in ieder geval iets al over deze dag vermeld staat en het bericht geüpdatet wordt met meer informatie.

Het is heerlijk weer. Bijna geen wolken voor de zon, de paarden glimmen, en vliegen langs of over de hindernissen heen. Dit (sport)evenement bestaat uit springen en tuigpaarden in diverse klasses. Het springen is natuurlijk spectaculair. De tuigpaarden gracieus voor de wagen. Het stuk land is goed ingedeeld, ik kan zien dat er over nagedacht is. Voor deelnemers en publiek is genoeg ruimte.

Een middag Paardendagen Westhoek

In de rugtas zit wat eten en drinken voor Evelien en mij. Meta haar tas ligt ernaast met een flesje drinken erin. Wat geen overbodige luxe is, want het is door het ontbreken van schaduw aardig warm langs de kant van het terrein. De tijd vloog voorbij, alles liep lekker in elkaar over, er wordt extra drinken gehaald, we kletsen vrolijk verder terwijl de camera door ratelt.

Op de terugweg van Dwingeloo naar Assen, bekijk ik de beelden en gooi direct de onscherpe foto’s weg. Bij thuiskomst zie ik de schade van de middag fotograferen: bijna 1.800 foto’s! Dat is echt veel meer als ik had gedacht. Ik zet de computer aan en begin met het bewerken van de foto’s. Zodra dit klaar is, kunnen de foto’s opgeslagen worden. Als ik dan alvast Facebook, Oypo en mijn website bij wil werken, merk ik dat de computer minder snel is. Niet zo gek met de verwerking van al die bestanden. Maar met iets meer geduld lukt het mij de updates te plaatsen.

Foto’s Paardendagen Westhoek

Voor de deelnemers: hou in de map op Oypo de tekst boven aan de pagina of mijn Facebookpagina in de gaten boven. Daar zullen updates geplaatst worden over de huidige status. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online plaatsen als korte impressie van de dag. Benieuwd naar alle gemaakte foto’s? Die kunnen bekeken worden via deze link naar Oypo.


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.