11-04-2010 | Naar huis (ikke, ikke, ikke) 2


Inpakken, inladen, opruimen, iedereen gedag zeggen en met de boot weer naar de vaste wal.

Het eerste stuk naar Dokkum is een lange rechte weg door kleine dorpen en om bij Groningen uit te komen, houden wij de Noordelijke Rondweg aan.

De zon schijnt, diverse auto’s rijden voor en achter ons met soms de spullen tot aan het dak opgestapeld, van verkeerslicht over diverse rotondes naar verkeerslicht. Totdat het stil staat.

Stap voor stap komen wij dichter bij de rotonde, maar kunnen nog steeds niet ontdekken waarom iedereen elkaar blokkeert. Het is zelfs zo erg dat auto’s naast elkaar op de rotonde staan, tegen de richting in rijden of via het fietspad er voorbij proberen te komen. Tenminste, een gedeelte, want de meeste willen dezelfde kant op. Ter verduidelijking, klik op de afbeelding…

De weg volgend zien wij rechts een benzinestation. Al snel trekken wij de conclusie dat er een actie gaande is dat de nodige lege benzinetanks trekt. Na bijna een half uur staan er vier auto’s achter elkaar met een knipperlicht naar links aan te wachten de rotonde op te mogen, maar er komt geen beweging in. Wij hebben nog één auto nodig om eventueel via het fietspad de drukte te kunnen ontsnappen.

Wij hebben al diverse momenten c.q. gaten gezien waar je voorrang kon nemen, want krijgen schijnt heel moeilijk ~zo niet onmogelijk~ te zijn. Voor ons is het heel logisch: knipperlicht staat aan, kijk, wij willen niet eens die kant op!

Na nog een paar minuten lijdzaam toegekeken te hebben wordt het Evelien te veel en stapt zij de auto uit, richting rotonde. Wij willen rechtdoor, dus als jij even naar achter gaat, jij wat naar voor en jij ook nog wat naar voor, kunnen wij verder, oké?! Er was geen discussie mogelijk en iedereen geeft gehoor aan dit “verzoek”.

De automobilist die als eerste voor de rotonde staat, blijkt een ouder echtpaar te zijn en kijken heel dankbaar als Evelien hun door de stilstaande auto’s begeleidt en zij eindelijk de weg kunnen vervolgen. Ook ik krijg voor alle zekerheid een extra paar ogen, ter voorkoming dat ik met de fietsendrager een bumper meeneem. Als ik naast Evelien sta, stapt zij in. In de spiegels zien wij vol ongeloof dat er nog één auto doorgelaten wordt en de rij zich daarna weer sluit, terwijl de rij naar het benzinestation nog stil staat.

Zijn het tegenwoordig allemaal egoïsten in het verkeer :furious_tb: :wtf_hy:


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “11-04-2010 | Naar huis (ikke, ikke, ikke)

  • @ssie

    ow…dat was die leuke “tanken voor de prijs van 10 jaar terug actie”
    Leuk…maar dan moeten ze wel verkeersregelaars inhuren ook!!

    Strakke actie van Evelien….en goed geregeld 😀