10-04-2010 | Foto met een thema


Via de fotoclub werd er de mogelijkheid geboden jezelf meer te gaan verdiepen in het eigen werk; foto reflectie genoemd. Ik zal later in een apart hoofdstuk hierover meer vertellen.

Voor de volgende keer kregen wij een opdracht mee: het fotograferen van het lentegevoel.

Het viel niet mee om dat vast te leggen, want heel veel dingen kunnen net zo goed in de (na)zomer plaatsvinden, maar ik had al een idee. Een extra idee, want ik had al wat voorjaarsbloemen en lammetjes op de gevoelige plaat gezet.

Uit dezelfde souvenirshop van een paar dagen terug heb ik ook nog eitjes meegenomen. Met over de lengte een naad. Plastic dus. Als je dit een beetje goed neerlegt, zie je er niks meer van, dus drie afgerekend.

Gisteren zag aan de kant van de weg lang opgedroogd rietstengels groeien en ben met een handjevol op pad gegaan; dit zou het nestmateriaal voren. De locatie had ik al bedacht. Dit zou de open vlakte vlakbij het huisje worden, rondom ook gebruikt als ruiterpad, maar hier lag een verrassing op mij te wachten.

De Q-koorts. Een bordje gaf aan dat de dieren ingeënt waren, maar het gebied tot eind april afgesloten en het betreden op eigen risico was. Ik volgde het ruiterpad en binnen de kortste keren had ik een leuke plek gevonden. Het was dezelfde kleur gras, er zat zelfs een kuiltje, zodat ik de sprieten in het gat kon drukken en met nog wat takjes die in de buurt lagen, had ik een zo goed als echt vogelnestje met drie eitjes.

Languit nam ik plaats in het gras en klikte er uit diverse hoeken lustig op los. Ik wilde de omgeving ook op de foto hebben, zag boven de boomtoppen in de strakblauwe hemel witte wolken verschijnen en nam nog een paar extra foto’s.

Toen stond ik op, liet de camera aan de nekriem hangen en zag ik mijn ooghoek wat bewegen. Na een eerdere ervaring met beestjes op mijn lijf, bleef ik even stilstaan en zocht het beestje op. Een zwarte mier liep langs mijn zij omhoog. Ik sloeg het ding van mij af en zag er nog een lopen. En nog een, en en en…
Vlug keek ik naar mijn voeten en de plek waar ik zojuist had gelegen.

Vlak naast een mierennest :shock_hy:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.