25-04-2010 | Kleine opknapbeurt “3″


Op naar de laatste loodjes.

Helaas blijkt het gezegde gelijk te hebben, want in de gang kunnen weinig hele planken gebruikt worden.

Diverse hoekjes komen langs, worden planken scheef afgezaagd om recht bij de muur aan te kunnen sluiten en is de trapkast helemaal één grote uitdaging.

P. en A. laten zich niet kennen en leggen plank voor plank neer, terwijl Evelien en ik ons met de keuken bezig houden.

De plint onder de kastjes wordt vervangen, aangezien de onderkant van de deur van de vaatwasser altijd tegen de bovenkant van de plint aankomt en de hele plank uit zijn verband trekt. Daarbij zit er een lelijk rooster in, de kickspace oftewel plintverwarming. Deze gebruiken wij nooit en dus wordt al het hout vervangen. Nieuw, netjes en strak.

P. loopt diverse keren met dezelfde plank de tuin in, steeds iets meer van een hoekje afzagend, het geheel passend makend. Wij beginnen met de andere plintjes. Hierna kunnen de meubels weer terug en ontstaat er een gedeelte van het eindresultaat.

P. en A. zijn mooi op tijd klaar. Na een hartelijk dankwoord voor verrichtte werkzaamheden, wordt de terugreis op het gemak afgelegd en kan P. op de tribune bijkomen, terwijl ik vloekend verder ga met de staande plinten.

Het is een nieuw systeem, waar waarschijnlijk genoeg over nagedacht is en op papier een prima onzichtbaar gemonteerd resultaat moet geven, terwijl de vorige plinten heel simpel met achterhout en een schroef vast zaten. Bij de nieuwe zat een ijzeren plaatje en een gat voor de schroef in de muur, waarbij het geheel in elkaar moest klikken.

Maar zodra er iets scheef of te laag zit, klikte het met geen mogelijk meer in elkaar, zodat hier en daar een aantal gaten extra zitten, het op sommige plaatsen alsnog weer los is gekomen en ik terug verlang naar een simpele schroef dwars door de plint om alles vast te zetten. Om over de hoekstukken maar te zwijgen!

Het kruipluik is het enige wat nog moet gebeuren, maar na een aantal dagen werk, goede hulp, is het helemaal klaar. Precies zoals E. het in gedachten had en ik geef haar gelijk.

De meubels komen nu veel beter tot hun recht :banana_hy:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.