21-02-2010 | Weekendje Breda 5


In de middag vertrekken wij al naar het Zuiden. Campers, auto’s met fietsendrager of dakbak tonen het einde (’t Zuiden) en het begin (’t Noorden) van de voorjaarsvakantie aan. Net als de file rondom Utrecht.

Drie uur later stappen wij de woonkamer in en bekijken al snel de transformatie van de keuken. Dit was de laatste grote verbouwing die op de planning stond en hoog op het verlanglijstje stond na aankoop van de woning.

Het moet gezegd worden: het is netjes geworden.

Na een stevig ontbijt vertrekken wij op zaterdag vroeg in de middag richting centrum. Het was voor mij weer een tijdje geleden dat ik hier rondgelopen heb, dus dat was weer stilletjes genieten. Het zonnetje was eindelijk weer volop aanwezig, terwijl het Noorden zich langzaam aan het voorbereiden was voor sneeuw.

Diverse winkels, een paar aankopen en een ritje langs de Mediamarkt later, is broer P. naar zijn avondje NAC vertrokken. Een half uur later volgt een SMS: wedstrijd gestaakt. Op internet zien wij dat de scheidsrechter het spel tijdelijk heeft stilgelegd vanwege spreekkoren na een rode kaart voor de thuisploeg.

Met een 2-0 verlies komt P. thuis. Wij nemen met zijn allen plaats achter de televisie en kijken sport, houden de Olympische Spelen in de gaten en zien na een paar spannende rondes dat Tuitert zijn gouden race heeft gereden. Een stralende Maxima, Wim-Lex en hun schoolgaande kinderen juichen de winnaar toe als hij met de nationale driekleur langskomt.
De volgende ochtend lezen wij dat Bea terug kan komen van vakantie, aangezien het kabinet alweer is gevallen. Het kan af en toe raar lopen.

Om te voorkomen dat de terugreis net zo als de heenreis verloopt, vertrekken Evelien en ik op tijd richting het Noorden. Halverwege begint het steeds witter te worden. Bij thuiskomst krijgen de katten een knuffel en schoonmoeders een bedankje voor het oppassen. Na het eten is de straat gehuld in een klein laagje sneeuw, maar wij hoeven gelukkig niet meer naar buiten.

Het weekend is voorbij, de rest van de avond doen wij lekker relaxed en kan ik mij op de volgende ochtend verheugen. In dit weekend is één ding niet ingepakt waardoor ik niet helemaal lekker in mijn vel zat. Simpelweg omdat de functie mij onbekend is, ik meer zoiets heb van “wat-moet-ik-er-mee” en ik het normaal gesproken elke dag weer weghaal.

Dus morgen ga ik mijzelf eerst uitgebreid scheren :santa_hy:


 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “21-02-2010 | Weekendje Breda