02-04-2010 | Vakantieieieieie 2


Maar eerst nog het huis schoonmaken, de auto volladen en de boot halen.

Na jaren ervaring waren wij ruim op tijd aanwezig; de boot voor ons vertrok een paar minuten nadat wij waren gearriveerd.

Ondertussen werden wij op de hoogte gehouden van de situatie in Breda. Mijn broer P. en zijn vriendin A. wilden het weekend even uitwaaien en gingen er vanuit dat zij de laatste boot nog konden halen.

Het probleem was alleen dat P. nog moest werken en normaal gesproken pas laat in de middag klaar is. A. zat dus al met de koffers ingepakt te wachten, zodat zij na de laatste handelingen in de auto konden springen voor een ritje van bijna drie uur richting het Hoge Noorden. Al kon het misschien wel langer duren, want het Paasweekend brengt natuurlijk de nodige extra drukte op de weg en dan kon het nog wel heel spannend worden om die laatste boot te halen.

Een SMS vertelde dat zij kwart voor vier al in de auto zaten en dus op tijd vertrokken waren. Eenmaal aan de overkant kon voor ons het uitpakken beginnen. Evelien wilde na de boodschappen even rustig zitten, bijkomen. Een nieuwe SMS gaf aan dat het gaspedaal goed ingedrukt kon worden door het gebrek aan de verwachte verkeersdrukte en de boot van half zeven volgens dit tempo zelfs gered zou worden.

Half zes stoven wij de supermarkt in met de verwachting dat de winkels om zes uur zouden sluiten. En wij hadden voor de komende vier dagen perse boodschappen nodig, aangezien met Pasen alles gesloten zou zijn. Een bordje met openingstijden gaf aan echter aan dat zelfs vandaag de winkel pas half negen dicht ging. Op het dooie gemak zijn wij alle schappen langs gegaan. De vakantie was eindelijk begonnen.

P. en A. waren mooi op tijd op het eiland. P. had het idee om de zonsopkomst te fotograferen, iets wat hem nog niet eerder gelukt was. Mij ook nog niet, ik had iemand die ook foto’s wilde maken en het plan was gemaakt. Het weer gooide echter roet in het eten; volgens de weersverwachtingen was het de komende ochtenden bewolkt, dus dit is er niet meer van gekomen. Maar er werden wel fietsen gehuurd, de lancering van de reddingsboot ~ter ere van de verdronken paarden in 1979~ bijgewoond, het halve eiland bekeken, diverse “houten konten” opgelopen, gefotografeerd bij zonsondergang en toen was het alweer maandag.

Tijd om P. en A. uit te zwaaien na een gezellig weekend :bye_tb:


 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “02-04-2010 | Vakantieieieieie

 • Mr. Farcows

  Heb hier met opzet maar niet vermeld hoever het gaspedaal is ingedrukt… :tongue1_tb:

  Volgende keer gaan we weer kijken of het lukt om in de ochtend te fotograferen! De foto is inderdaad goed gelukt. Enne, je kan er zelfs op klikken; wordt ie groter :wink_ee:

  Graag gedaan en tot snel.

  PS: Heb het net gezien ja.
  Blijft nog even spannend!

 • Patrick V

  Haha, eerst denken dat we de boot van half 9 misschien zouden gaan missen en dan gewoon de boot van half 7 halen! Gas erop! :driving_hy:

  Jammer van de zonopkomst, volgende keer beter?
  Zonsondergang was ook mooi(zie foto bij blog;)) :picture_hy:

  Fietsen was leuk, maar gelukkig op tijd gestopt met fietsen. Doe dit haast nooit!

  Bedankt voor het gezellige weekend! en over 3 weken komen we weer ffkes “over”
  Groetjes!!

  P.s. Verschil nog maar 2 punten…. :coolpeace_hy: