02-04-2017 | Voorjaarsrit Villa Nova


Een onverwachts dagje uit met tweeën naar het Drents-Friese Wold waar de jaarlijkse Voorjaarsrit Villa Nova gehouden werd. Evelien wist vanuit haar ritjes te paard een mooie plek. Vanuit Assen zijn wij met de fietsendrager vertrokken naar het bezoekerscentrum te Appelscha. Vanuit de parkeerplaats fietsen wij zo de steeds groener wordende natuur in. Het laatste stuk over het ruiterpad wordt te voet afgelegd, waar wij een combinatie tegenkomen.

Zou dit de eerste van de Voorjaarsrit Villa Nova geweest zijn? Dan zijn we net te laat aangekomen, maar daar is niks meer aan te doen. Op het ruiterpad zie ik geen andere verse sporen, dus ik ga er vanuit dat het de eerste of een recreant geweest is.

Voorjaarsrit Villa Nova voorjaarsrit villa nova voorjaarsrit villa nova voorjaarsrit villa nova

De waterbak

Het weer is geweldig, de door Evelien uitgekozen plek prima en wij treffen een onverwachts cadeau aan. Door de regenval de nacht er voor is er water in een grote kuil blijven staan. Dit levert een “waterbak” op waar paard en wagen sowieso doorheen moeten. Met een beetje snelheid zal dit opspattend water geven. Hartstikke mooi voor de foto’s.

Vanuit de organisatie staan er drie andere fotografen langs de route. Hier is niemand te bekennen, dus wij nemen op een kaal stukje heide plaats. Mijn tas gaat open voor de camera. Niet veel later komt de “eerste” deelnemer langs. Mijn reserve camera stel ik alvast in. Ik kijk Evelien aan; “Waarom maak jij ook geen foto’s? Alles is ingesteld, de kleinste lens zit erop, dus het gewicht valt mee. Kijken, richten, schieten.” Evelien vindt het een goed idee en zo zitten wij naast elkaar, ieder gewapend met een camera in de hand en leggen de een na de ander op de gevoelige plaat vast.

 

 voorjaarsrit villa nova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s Voorjaarsrit Villa Nova

De meegenomen hapjes en drankjes konden rustig genuttigd worden en de aanwezige “waterbak” deed goed zijn werk. Al met al was een mooie dag. Niet alleen voor ons, maar ook voor alle deelnemers aan de Voorjaarsrit Villa Nova. We hebben veel vrolijke gezichten en mooie paarden langs zien komen. Voorzichtig om de waterplas, of in volle vaart er dwars doorheen. Het leverde in totaal meer dan 1.000 foto’s op, zie: http://www.oypo.nl/0D8328FB59A170AC


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.