Hynstewille buitenrit 2019


Afgelopen zondag stond ik voor de Hynstewille buitenrit 2019, georganiseerd door Rijvereniging & Ponyclub Hynstewille langs de kant. Dit keer niet in het bos, maar in overleg met de organisatie maakte ik de foto’s bij de Spartelvijver.

Een bekende locatie voor vele ruiters, waar men met de paard om en/of in een natuurlijke plas (grond)water je gang kan gaan. Na zo’n 1,5 uur werd dit punt op de route bereikt en met het huidige weer, was de afkoeling voor zowel paard als ruiter heerlijk.

Een verslag in woord en beeld

Iets over negen uur vertrek ik uit Assen naar het Drents-Friese Wold. Vanaf de parkeerplaats is het nog een kilometer naar de Spetterplas toe. Vooraf heb ik contact gehad met de organisatie en die vertelde mij dat de eerste groep rond half elf daar verwacht wordt. Vanwege het warme weer zal dit misschien wat uitlopen, zodat ik alle tijd heb om een plek e.d. langs de waterlijn uit te zoeken.

Maureen zit er al en verderop zie ik Peter. Dat zijn meer dan genoeg fotografen op zo’n klein stukje. De organisatie deelt hier aan de deelnemers ook drinken uit. Om die reden laat ik mijn kaartjes daar ook achter. Ik neem alvast een broodje, drink wat en smeer mij goed in. De camera’s liggen klaar als het eerste koppeltje om de hoek verschijnt.

Paarden en water

Waar het ene paard zo het water instapt, is het voor een ander paard een vaag rimpelend oppervlakte. De bodem is niet te zien en dan heeft het geduld en wat overredingskracht nodig om het paard die eerste stap te laten maken. Vaak lukt het wel, zodra ze zien dat andere paarden er ook ingaan. De reactie in het water is ook verschillend.

Met de voorbenen het water opspatten, de neus in het water, de neus juist hoog de lucht in, langzaam stappend of juist met flinke vaart dwars door het water. Het levert sowieso een hoop gelach op, en het nodige beeldmateriaal.

Filmpje van de dag

Tijdens het fotograferen, heb ik op sommige momenten filmpjes opgenomen. Dit heb ik gedaan door de mobiel bovenop de camera te monteren. De camera moet ik sowieso stil houden, en wat ik fotografeer wordt gelijktijdig gefilmd in HD.

Bij thuiskomst is het eerst de aandacht vestigen op de foto’s. Daarna kan ik de juiste stukjes film uit de bestanden samenvoegen tot een video. Op Instagram duurt het maximaal een minuut, maar via Youtube kan ik langere stukken laten zien. Al met al heb ik de dag teruggebracht tot 100 seconden van een hoop plezier.


Resultaat van de dag, foto’s

Het was voor mij als fotograaf een prima dag om alles te mogen vastleggen. Ik heb 970 foto’s aan de dag overgehouden. Een paar foto’s zal ik uitkiezen en online (website, FacebookInstagram) plaatsen als korte impressie van de dag. Ik heb veel lachende gezichten gezien en heb op diverse momenten meegelachen. Bedankt en tot een volgende keer!

De foto’s van de Hynstewille buitenrit 2019 zijn hieronder of via de directe link te bekijken. De verdere financiële afhandeling loopt via Oypo, zodat er eventueel gecombineerd kan worden met andere evenementen / fotografen. Mijn korte uitleg over Oypo en de mogelijkheden voor het bestellen van een afdruk, digitaal bestand, kledingstuk of ander kado met de gemaakte foto, vind je in dit artikel. Geniet nog even na van deze mooie dag, veel kijkplezier en tot een volgende keer.Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.