Canon 5D II fullframe kopen | 20-05-2017


Een Canon 5D II fullframe Canon 5d II frontcamera aangeboden voor een interessante prijs en een half uur rijden van huis. Niet veel gebruikt, weinig buiten geweest, alles erbij inclusief een grip.

Over het aanschaffen van een fullframe liep ik al langer te twijfelen. Het grootste nadeel ten opzichte van mijn 7D is de snelheid die ik moet missen. Het grootste voordeel is betere resultaten in donkere omstandigheden. En wat is snelheid als de resultaten van mindere kwaliteit zijn? Als (hobby)fotograaf word je beoordeeld op de afgeleverde foto’s en dit gaat mij daarin helpen.

Echte snelheid had ik tijdens de shoot in Coevorden of Arnhem niet nodig, maar ik had graag meer met de instellingen kunnen doen tijdens de donkere omstandigheden. Tijdens dit soort momenten verlangde ik naar een fullframe. Dit type heeft mijn voorkeur, omdat hierin dezelfde geheugenkaarten en accu’s gaan als de Canon 7D.

Ik spreek dus af, hoor het verhaal aan en bekijk ondertussen de uiterlijke staat. De camera test ik met een meegenomen lens. Alles lijkt te kloppen en het ziet er zo goed als nieuw uit. De verkoper wordt omringd door veel meer fotoapparatuur op planken, keurig uitgestald. Hij blijkt een deal met een fotozaak te hebben.

De fotozaak doet aan inruil bij aankoop, maar dat is meer service. De fotozaak verkoopt dit aan hem en hij gooit het met een winstpercentage online. Ons helpt ons en zo doet hij het al jaren. Ik vind het een mooie constructie. Al geeft ie wel aan dat de gevraagde prijs voor de Canon 5D II waarschijnlijk te laag is geweest. Er is veel vraag naar en hij had al hogere bedragen gekregen. Maar hij doet eerlijke zaken en had met mij de eerste afspraak, dus aan mij de keuze.

Aanschaf Canon 5D II of niet?

Het kan een verkooptruc zijn om mij over te halen tot koop, maar in dit geval geloof ik direct dat er meerdere geïnteresseerden zijn. Het is prettig mee te maken dat er zo nog zaken gedaan wordt. Ik neem de camera graag mee. Voor de belastingdienst moet hij wel mijn naam noteren, prima. Met een goed gevoel sluit ik de deal en rij terug met de Canon 5D II naar Assen.

Zoals het lijkt wordt de eerste echte uitdaging voor de camera een sportevenement in Coevorden.


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.