01-01-2010 | Een nieuw decennium


Allemaal de beste wensen!!

Iedereen het jaar begonnen zonder verwondingen van rondvliegend vuurwerk? Ook dit jaar heb ik achter het glas plaatsgenomen om vanuit ons dakraam het schouwspel vast proberen te leggen.
Ik heb alle vingers dus nog en kan nog steeds de nodige wartaal op dit stukje web neerzetten.

Wat weer een mooi bruggetje geeft om te kijken wat er de laatste tijd allemaal met dit stukje web is gebeurd, want o.a. onder de motorkap zijn er diverse dingen veranderd:
* Zoals al te lezen was: de email notificatie. Mocht er een reactie komen op jouw geplaatste reactie, krijg je hier direct per email een melding van.
* Ook al gelezen: Alle direct zichtbare tekst vertaald naar het Nederlands.
* De knoppen in de galerij zijn vervangen. Voorheen was slechts een klein gedeelte aanklikbaar, maar nu is de hele knop beschikbaar om door de galerijen te bladeren. Dit zal nog wel een gevolg krijgen.
* Het kopje links is toegevoegd. De inhoud zal nog uitgebreid worden.
* In het fotolijstje verschijnt bij het verversen of wijzigen van de pagina een willekeurige foto uit de galerij. Aangezien de verhouding anders is, valt er wat informatie van de foto weg.
* Niet elke dag zal een bericht verschijnen. Het bijwerken/onderhoud vergt de nodige tijd, dus pas als er wat te melden valt, zal er een update volgen. De tijd wil ik gebruiken om meer met het fotograferen zelf aan de slag te gaan.
* Bij elk bericht zal een afbeelding geplaatst worden.
* Z.s.m. zullen er meer foto’s in de galerij toegevoegd worden.

Dit laatste is dan gelijk ook één van mijn goede voornemens. Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen en op de vakantie na heb ik voor de rest te weinig tijd genomen om te fotograferen. In de loop der jaren is de collectie aan apparatuur uitgebreid en deze hobby is te mooi en te duur om het spul echt als collectie te laten liggen. Dit betekent dus vaker bewuster klikken, sneller digitaal verwerken en zo de galerij levendiger te houden.

Helaas heeft de afspraak met M. door de slechte weersomstandigheden niet plaatsgevonden. Maar dit zal zeker nog gaan gebeuren. Er staat eind deze maand een andere fotodate gepland, dus er zullen binnen een kort tijdsbestek de nodige MB’s opgeslagen worden.

Ik heb nog wel wat andere goede voornemens , maar die vallen buiten de fotografie. Als grote wens heb ik eigenlijk maar één ding en dat is het vervangen van de telezoom voor een Canon 70-200L variant. Er zijn andere merken, maar ik heb een keer zo’n lens mogen uitproberen en vooral de razendsnelle USM heeft mij gecharmeerd. Verder wil ik extra Cokin filters.

Hier heb ik eigenlijk niet aan gedacht om dit met Kerst op het verlanglijstje te zetten. Maar de Kerstvrouw heeft wel bij mijn hobby stilgestaan, want ik heb een boek dat puur over macro gaat gekregen. Een proefabonnement naar keuze heb ik omgezet naar zes uitgaven van het blad National Geographic. Hierin staan ~naast de verhalen~ genoeg foto’s om te bewonderen. De rest van de dagen zijn met nogmaals gourmetten, oliebollen en de nodige gezelligheid voorbij gegaan.

Eens zien wat 2010 voor mij in petto heeft :cool2_tb:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.