14-09-2016 | Het einde van de compact camera?


death-camera

Het einde van de compact camera is volgens Tony Northrup in zicht.

Dat is niet z’n gekke uitspraak als je even stil staat en om je heen kijkt hoe de huidige foto’s gemaakt worden. Waarschijnlijk ligt er ergens in de la zo’n toestel stof te happen. Dat is bij mij wel de waarheid.

Hoe is dat zo gegroeid? Was er nog wat aan te doen? Verdwijnt de compact helemaal van de markt? Heeft het consequenties voor de rest van de type’s zoals de spiegelreflex of de systeemcamera’s?

Punt voor punt neemt Tony je -in het Engels- mee richting het keerpunt. En de reactie van de fabrikanten op de veranderende markt.

Hij legt uit wie en wanneer de nieuwe spelers op de markt kwamen, allemaal in heldere taal en maakt daar een overtuigend verhaal van. De video duurt 25 minuten, maar die zijn bij mij voorbij gevlogen met een aantal “o, ja” en “oh, nee” momenten. De laatste minuten geeft ie nog wat tips aan de camerafabrikanten.

 

Tony heeft zeker een punt. Het biedt ook perspectieven voor de spiegelreflexmarkt. Ik hoop dat de hoge heren het met hem eens zijn en de komende jaren verrassende modellen op de markt zetten.

Er is een hoop mogelijk met goede hardware en de juiste software  💡

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.