08-05-2012 | Phoenix


Ik droom over een geluid op de achtergrond.

Evelien denkt daar anders over en geeft mij een duw.

Het geluid is geen droom en ik spring uit bed naar de mobiel die daar aan de oplader ligt.

Het is 4 uur en ik draai mij nog 10 minuten om.

Iets over vijf komt de shuttlebus, het blijkt dezelfde chauffeur te zijn. Onderweg pikt hij nog vier klantjes op.

De laatste twee staan niet buiten klaar, zijn verbaasd dat zij opgehaald worden door dit vervoersmiddel met meerdere personen, maar stappen met hun drinken (een jus d’orange en thee) in, alwaar het gezeur door gaat over de knoflookstank van mijn buurman, geen frisse lucht, het krap zitten en de rijstijl.

Al kan de beste man niks doen aan de kuilen en vele hobbels in het betonnen wegdek en de hete thee die daardoor onverwachts over zichzelf geknoeid wordt. Op een gegeven moment vindt zij het welletjes en vraagt hem de thee weg te gooien voordat er ongelukken gebeuren.

Voor het “gemak” worden wij het eerste afgezet, onder fluisterend protest gepaard met een enkel vloekwoord van de dames Ik geloof dat hij de dichtstbijzijnde vertrekhal voor het laatst bewaart.

image Bij de douane moet Patrick zijn tas open maken. Het is een trolley, dus wij gaan uit dat het frame goed bekeken wordt, maar het blijkt om een tasje te gaan met hierin zijn mobiel en TomTom.

Er wordt verder niks vreemds aangetroffen, dus lopen wij een tijdje later naar onze stoelen.

Ook voor deze vlucht is de verwachting dat het korter duurt.

Al is Annemieke het daar achteraf niet mee eens. Het lampje voor de gordel om blijft meerdere keren lange tijd aan. De cabine schudt gedurende die tijd een beetje voor mijn gevoel, maar zij vindt het helemaal niks. Verwachte temperatuur: meer dan 30 graden. Ik gebruik de vlucht voor het bijwerken van alle belevenissen tot nu toe.

Hiervoor gebruik in een nieuwe app, aangezien ik met de meegeleverde notitie app niet meer dan 1200 tekens mag gebruiken. Iets te weinig voor mijn ge… zever.

De koffers komen snel van de band gerold. Dit keer staan wij klaar ze op te vangen, waarna wij richting autoverhuur gaan. De nodige papieren moeten ingevuld worden, maar dan staat er een Dodge Grand Caravan voor ons klaar waarin de koffers met gemak passen. Er wordt een rondje om de auto gelopen en de aanwezige deukjes worden vastgelegd.

Het hotel heeft wifi en na de nodige opstartproblemen hebben wij een skypeverbinding met het thuisfront. Gisteren bleek er geen warm water bij ons thuis aanwezig te zijn en dat kan voor schoonmoeders natuurlijk niet. Na een aantal tests is de monteur erbij geroepen en is de ventilator vervangen.

Tijdens de onderhoudsbeurt een half jaar geleden was dit al aangegeven, maar helaas heeft ie het niet gered tot de nieuwe ketel.

Voor de rest gaat alles goed. Wij gaan door met de dag, terwijl Ali naar bed gaat.

Het is 38 graden, de korte broeken zijn aan en wij gaan naar de Walmart voor wat boodschappen. Eerste prioriteit is een koelbox. Een voetbal gaat naast de overige benodigdheden ook mee.

imageTerug in het complex gaan wij richting zwembad, even de voetjes in het koude water.

Annemieke en Patrick duiken er zelfs helemaal in.

Eenmaal afgekoeld duiken wij onze bedden in en proberen ondanks de warmte in slaap te vallen.

Het zal uiteindelijk weer een korte nacht worden

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.