06-02-2010 | Fotoshoot te Duiven 7


Tien voor tien stuur ik een SMS naar M. om te zeggen dat ik op het punt sta richting hem te vertrekken. Ik heb zojuist Evelien afgezet, de TomTom ingesteld en bedenk nog even welke CD ik ga draaien.

Dit wordt de laatste mix van vriend Jeroen, ook wel bekend als “DJ Archio”. Ik heb besloten het aantal nummers proberen te achterhalen dat hij heeft gebruikt voor het maken van dit uurtje muziek.

Maar niet tijdens het rijden, want het is aardig mistig, met soms zelfs minder als 100 meter zicht. Al denken sommige automobilisten daar toch anders over en rijden mij zonder enige verlichting tegemoet. Duidelijke gevallen van het rijden van A naar B, zonder zich druk te maken over de manier waarop dit gebeurt.

Half twaalf parkeer ik de auto voor het huis en neem ik de nodige spullen mee naar binnen. Omdat nog niet bekend is waar wij gaan schieten, heb ik zoveel mogelijk in de rugtas gestopt, zodat ik geen millimeter te kort kan komen. Een rondleiding door het huis volgt.

De werkkamer waarin de hobby (o.a. het opknappen van DSLR en objectieven) wordt uitgevoerd en de nodige spullen staan voor de fotografie, komt langs. Evenals de doka en uiteindelijk de studio. Voor de lunch duiken wij het gezellig, overdekte winkelcentrum in.

Boven ons is het bewolkt, vochtig, triest en helemaal geen uitnodigend weer om met camera op pad te gaan. M. kijkt nog op internet of het museum open is, maar deze is pas vanaf april geopend. Er wordt besloten om binnen te blijven.

In de studio hebben wij ons na een goede maaltijd prima vermaakt met een kleine workshop “de flitser”. Dit is een stukje techniek wat erg onderschat kan worden en voor mij eigenlijk nog aardig onbekend is. Met de nodige reflectieschermen in combinatie met of zonder een omnibounce en de flitskop in verschillende standen, werd een net gerepareerde fotocamera op de gevoelige plaat gezet. Met wisselend succes.

Vanwege de aanwezige, professionelere apparatuur mocht ik een softbox voor op mijn flitser meenemen. En ook nog een vierkant plaatje voor op een statief. Qua omschrijving deed deze mij denken aan het plaatje wat ik nu al een jaar mis voor mijn oude statief. Bij het bekijken zag ik de bekende letters staan: een echte Hama! Dat bleek bij thuiskomst prima te passen.

Al met al een geslaagde dag.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 gedachten over “06-02-2010 | Fotoshoot te Duiven

 • Mark

  Zoals je al weet… die website is nu online… met wat plaatjes waar ik tevreden over ben. 🙂
  Het blog ligt nogal op z’n gat… moet zien of ik ergens nog de tijd vandaan kan halen er iets mee de doen, anders gaat ie richting het ronde archief… of in vak jargon… /dev/null 😀

 • Mark

  Hoi,
  Dat klopt helemaal. ’t blog is nog niet direct zichtbaar vanaf de frontpage… Dat komt zodra ik ‘bij’ ben met mijn posts… stapje voor stapje vanaf 01-01-2010 tot nu…. 🙂

 • Mr. Farcows

  Hoi Mark,

  Gisteren toevallig op je website geweest, maar zag nog geen verandering >hint< :wink_ee: Leuk dat je langs komt en een reactie achter hebt gelaten! Resultaten? Na zoveel verzoeken moet ik er toch echt een keer aan geloven dus... Euhm, hou de email in de gaten. Zal zeer snel een link in dit stukje tekst toevoegen met daarin een aantal resultaten :thumbup_hy:

 • Mark

  Hey,

  Eigenlijk toch wel heel leuk zo’n blog. Ik ben eigenlijk nu pas echt je blog gaan lezen, erg leuk!

  Leuk ook dit stukje! Heb je nog wat resultaten? Die 300D met een laagje 24 karaats bladgoud is wel leuk om te plaatsen. 😉