03-05-2012 | Paniek en stress voor de vakantie


Wat er niet mag ontbreken is natuurlijk mijn cameratas met inhoud.

Voor de reis heb ik zelfs een tas gekocht, de Kata 3N1-30. Een slingshot, die ook als rugzak gedragen kan worden met bovenin een aparte ruimte voor drinken, eten, enz.

En zo had deze multifunctionale tas nog meer voordelen op mijn andere tassen:
– regenhoes
– slingshot en rugtas in één
– heupgordel

Vanwege de veelzijdigheid tijdens de reis, neem ik drie objectieven mee die het bereik van 12 t/m 200mm opvangen. Om weer wat gewicht te winnen, haal ik de grip van de body. Na deze actie test ik de zes aanwezige accu’s. Twee geven in de camera een volle lading aan, de andere vier weinig tot helemaal niks.

Ik doe de la open waar normaal gesproken de oplader ligt, maar zie het ding niet liggen. De bovenste … Dan de middelste … Niet.

Misschien in mijn andere tassen, die worden soms gebruikt voor opslag. De eerste tas … Leeg. Tweede … Derde. Geen oplader.

Gloeiende! De zoektocht is begonnen.

Ik begin gelijk te denken waar en wanneer ik voor het laatst accu’s heb opgeladen. Een hele tijd geleden. Aan de lege accu’s te zien, heb ik steeds nieuwe gepakt, zonder de andere op te laden. Het huis wordt eerst op de meer logische plekken doorzocht. Maar langzaam begin ik op steeds meer onlogische plekken te zoeken. Als ik in de keukenkastjes kijk, word ik uitgelachen door Evelien.

Zelf kan ik steeds minder lachen. Twee accu’s voor 3,5 week is te weinig!
USB snoertjes die ook mee moeten kom ik tegen, een verloren Hama statief plaatje, euro’s, SD kaartje van 256MB, maar geen oplader. Evelien vraagt wat ik doe als ik ‘m niet vind. “Dan ga ik niet op vakantie”, zeg ik. Maar ik weet dat ik lieg.

Evelien is het internet ondertussen opgedoken om te kijken of er geen te koop is. De universele lader is niet geschikt voor deze accu’s en ik ga voor de zoveelste keer … De gangkast. Misschien in de laptoptas. Uit het voorste vakje komt een snoer met … Helaas. Het is een oud voedingsnoer. Het grote vak biedt plek aan de oude laptop waarvan ik de harde schijf nog moet doorzoeken op eventuele te bewaren bestanden.

Maar als ik mijn hand richting bodem beweeg, kom ik weer een snoer tegen. Als ik deze tevoorschijn haal, zie ik eindelijk het gewenste apparaatje! Met een diepe zucht stop ik een paar minuten later de eerste accu erin.

Nu mijn MP3-speler nog vinden  😳

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.