31-07-2010 | Techniek staat voor niks


Toch maar wat proberen.

Op de mobiel kan ik nog steeds wat simpele dingen op internet doen, maar ik mis sommige functies.

Tijdens het synchroniseren via de PC ben ik een keer een menu tegen gekomen, met daarin een optie dat nu mijn aandacht heeft.

Ik pak de laptop van Evelien erbij. Hier staat Windows 7 op en ik gok erop dat de software zonder verdere updates met mijn mobiel kan praten.

Anders heb ik pech en moet ik het grotere scherm en toetsenbord missen. De USB gaat in beide apparaten en inderdaad, het gewenste menu komt direct tevoorschijn. De benodigde software voor het volledig kunnen aanspreken van de mobiel ligt thuis, dus met gekruiste vingers selecteer ik met een klein tikje op het scherm het juiste keuzevakje.

In eerste instantie zie ik niks gebeuren. Plotseling verschijnt er in de rechter onderhoek een draaiend pictogram. Iets is bezig met het zoeken naar de onderlinge verbinding. In spanning wacht ik af. Ik verwacht een tekstballon of iets dergelijks wat mij verteld wat er zojuist wel of niet gebeurd is.

Er gebeurd niks, dus ik klik op de snelkoppeling van FireFox. Bij het openen van de browser verschijnt de startpagina. Zozo, eindelijk een keer dat de computer begrijpt wat ik wil! De pagina’s openen iets trager, maar alles is aanwezig om op normale wijze te kunnen surfen. De telefoon moet wel op een bepaalde manier en ongeveer op dezelfde plek blijven liggen ~anders valt de verbinding weg~ maar het werkt wel!

Techniek, mooi spul :typing_hy:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.