13-12-2009 | Kattenshow


Dit keer geen grote afstanden en dus vroeg uit bed. Wij moeten nog wel op tijd binnen zijn, maar het is in Groningen, dus dat is een half uurtje rijden.

De twee katten zijn de afgelopen dagen in gereedheid gebracht, de auto is volgeladen, de nodige hapjes en drankjes zijn mee en rond de klok van 07:00 komen wij aan.

De auto kan nu nog op een mooie plek gezet worden en na de controle nemen wij op de gereserveerde plekken plaats. De show kan beginnen.
Evelien verwacht niks, de concurrentie is groter als normaal. De eerste ronde gaan beide heren met gemak door. De tweede ronde wordt spannender. Tot onze grote verbazing mogen in deze ronde beide heren door. Dat betekent dat zij beide tegen elkaar op het podium mogen strijden. Het hoogst haalbare is gehaald.

Oké, nog niet helemaal. Als er nu nog één zou winnen is het maximaal aantal punten voor het algemeen klassement vandaag binnen gehaald. Vol spanning nemen wij al vroeg plaats aan de zijde waar de laatste keuringen plaats gaan vinden. Na de uitslag van andere klassementen worden uiteindelijk beide heren het podium opgedragen. Nou, eentje niet. Die was al bijna vergeten en het is maar goed dat Evelien daar plaats had genomen.

En daar staan dan zes katten. Drie bekende. Een vriendin van Evelien is met een andere raskat gekomen en heeft ook het podium gehaald en mag nu in deze categorie tegen ons strijden. Wij hebben weinig hoop op de winst. Er staan twee grotere katten met veel haar, wat een indrukwekkend gezicht geeft. Maar wij hebben geen idee wat daar aan kleur, vorm, bouw, enz in orde moet zijn om als winnaar uit de bus te mogen komen.

Het is zover. De keurmeesters nemen plaats en schrijven een nummer op hun krijtbordje. Op het seintje van de omroepster tonen zij tegelijk de bordjes. Eén nummer gaat duidelijk aan kop. Krijgt zelfs alle stemmen. Sterker nog, het is die van ons! Best in Show!!

Met een grote glimlach komt Evelien naar voren, neemt de beker, het lint, de kat en een zak voer in ontvangst. De nodige foto’s worden gemaakt en dan lopen wij weer terug naar onze plek. Wie had dat gedacht? Nu mag ik als persoonlijke mascotte en het vorige resultaat helemaal geen show meer overslaan.

Bij thuiskomst gooit de ander alles uit zijn maag naar buiten. Evelien had de verzorger al gezegd dat hij misschien wat onrustig kon zijn, omdat hij nog niet zo veel ervaring met het podium heeft. Het wordt zonder mopperen opgeruimd en hij krijgt nog even een extra aai over zijn bol.

Goed gedaan jongens :king_tb:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.