27-03-2010 | De fotoketting


de fotoketting

©pz (nickname op DPZ)

Op diverse fora met betrekking tot fotografie wordt zo nu en dan de fotoketting gehouden.

Een spel om menigeen te motiveren (weer) de camera aan te zetten en creatief bezig te zijn. Ik heb mij op het online forum DutchPhotoZone aangemeld om hieraan mee te doen.

De regels zijn in het kort als volgt: Degene die de ketting organiseert maakt een foto en stuurt deze door naar de volgende, nummer twee in de rij. Met deze foto moet nr. 2 binnen 24 uur een vervolg maken, geheel op eigen wijze.

Dit bestand wordt naar nr. 3 plus de organisator gestuurd, terwijl de motivatie waarom er gekozen is voor deze foto alleen naar nr. 1 wordt gestuurd. Nr. 3 maakt binnen 24 uur een nieuwe foto, stuurt deze door naar 4. De foto plus motivatie gaat naar 1. Dit herhaalt dit zich steeds tot en met de laatste in rij. Ik. Nummer 26. En zolang moet er dus ook gewacht worden op het eindresultaat. Voor de rekenaars onder ons, dat is dus bijna een volle maand wachten.

De fotoketting, het vervolg?

Gisteren kreeg ik mijn bestand per email binnen. Dat was dus de afbeelding die in dit bericht staat. Als enige tekst krijg ik iets van veel succes met het vervolg. Verder niks. Geen idee hoe hij tot dit resultaat is gekomen. Laat je creativiteit werken. Ga daar maar een nieuwe foto mee maken. Ik moet eerlijk bekennen: dat heeft even geduurd. Voordat ik mijn foto ga verklappen: Wat had jij hierop bedacht?

Hier het eindresultaat met mijn foto en uitleg als afsluiter: klikkerdeklik


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.