23-05-2010 | Fotoketting


fotoketting

©Loki (nickname op DPZ)

Jaja, alweer een nieuwe fotoketting op DutchPhotoZone en ik ben van de partij.

De regels in het kort: Degene die de fotoketting organiseert maakt een foto en stuurt deze door naar de volgende, nummer twee in de rij van vrijwilligers en alleen aan deze persoon.

Met deze foto moet nr. 2 binnen 24 uur een vervolg maken, geheel op eigen wijze. De bedoeling is een onderdeel uit de toegestuurde foto te pakken en daarmee een compleet nieuw beeld te creëren.

Dit bestand wordt naar nr. 3 plus de organisator gestuurd, terwijl de motivatie voor de foto alleen aan nr. 1 bekend gemaakt wordt, enz, enz. De organisator verzamelt de foto’s en de uitleg en die persoon weet als enige hoe het verloop van de fotoketting zich afspeelt. De rest kent alleen de gekregen en de eigen foto, en moet tot de laatste persoon afwachten voor het eindresultaat.

Gisteren kreeg ik mijn bestand per email binnen. Dat was dus de geslaagde afbeelding die in dit bericht staat. Een vallende dame. Succes, laat je creativiteit werken.

Het proces van mijn fotoketting

Om die creativiteit een beetje te helpen (bloed, dood en verderf zijn dit keer uitgesloten als onderwerp) en een leuk vervolg te geven, vul ik in Google “gevallen vrouw” in en bekijk de resultaten. Mijn oog valt op de tekst: Maria Magdalena, de gevallen vrouw.

Ik kom niet op een andere mogelijkheid en begin aan de opstelling. Als achtergrond neem ik mijn monitor, waarop een afbeelding van Maria getoond wordt. Als voorgrond komt een brandende kaars te staan waarvan de vlam door middel van een sterfilter extra aandacht krijgt. Een kleine zaklamp schijnt licht op de voorkant van de kaars om de kleine schaduw die het licht van het beeldscherm veroorzaakt op te heffen. Mijn uiteindelijke resultaat: klikkerdeklik

Het is een vervolg op de fotoketting, bekijk via de link het eindresultaat 😕


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.